SVE ĆE BITI POZNATO KRAJEM JANUARA: Sud u Lozani odložio odluku o žalbi Rađena
Foto: Zorana Jev

Srpski vaterpolista traži pomilovanje

SVE ĆE BITI POZNATO KRAJEM JANUARA: Sud u Lozani odložio odluku o žalbi Rađena

Ostali sportovi -
Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani krajem januara će odlučivati o žalbi srpskog vaterpoliste Nikole Rađena na odluku Antidoping komisije Svetske plivačke federacije (FINA) da ga suspenduje na četiri godine.

CAS je trebalo danas da odlučuje o žalbi srpskog vaterpoliste, ali je ta odluka odložena za kraj januara, pošto je jedan od sudija, koga je predložila odbrana, preminuo pre dva dana.Bivši vaterpolista Partizana i Crvene zvezde bio je pozitivan na kokain na doping-testu posle utakmice reprezentacija Srbije i Španije u Madridu 17. februara prošle godine, kao i 14. aprila 2015. u Kruševcu protiv Rusije.

FINA je kasnije suspendovala Rađena na četiri godine, a sam vaterpolista je priznao grešku i uključio se u edukativna predavanja o tome koliko šteti doping.Rađen je zabeležio 180 nastupa za Srbiju, a osvojio je Svetsko prvenstvo u Rimu (2009) i srebro u Šangaju (2011), na prvenstvima Evrope ima dva zlata u Ajndhovenu (2012) i Budimpešti (2014), srebro u Malagi (2008) i bronzu u Zagrebu (2010).Pored toga ima dve bronze sa Olimpijskih igara u Pekingu (2008) i Londonu (2012), kao i pet titula u Svetskoj ligi.Sa Partizanom i Crvenom zvezdom osvajao je titule prvaka Evrope, a tokom karijere igrao je za Vojvodinu, Hios i pre kazne za Olimpijakos.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track