Delfini na OI u grupi sa Mađarskom i Crnom Gorom
Foto: TANJUG

Grupa smrti

Delfini na OI u grupi sa Mađarskom i Crnom Gorom

Ostali sportovi -
Učesnici A grupe su nacionalni timovi Italije, Hrvatske, Australije, Kazahstana, Španije i Grčke

LONDON - Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u B grupi turnira na Olimpijskim igrama sa braniocem titule Mađarskom, Crnom Gorom, SAD, Rumunijom i domaćom selekcijom Velike Britanije, određeno je žrebom danas u Londonu.

Učesnici A grupe su nacionalni timovi Italije, Hrvatske, Australije, Kazahstana, Španije i Grčke. Plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira izboriće četiri najbolje ekipe.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić ocenio je danas posle žreba za Olimpijske igre da je cilj njegovog tima poznat, i da bi svaka medalja bila veliki uspeh. "Očekivali smo tešku grupu. Smatram da treba da radimo po starom modelu. Da pripreme budu kvalitetne, igrači zdravi i da razmišljamo samo o narednom protivniku. Naš cilj se zna ali verujem da je u ovakvoj konkurenciji svako odličje ogroman uspeh", kazao je Udovičić, a prenosi zvanična Internet stranica Vaterpolo saveza Srbije. Udovičić je u januaru u toku priprema za Evropsko prvenstvo u Ajndhovenu, na kome je Srbija osvojila prvo mesto, igračimna podelio sliku zlatne olimpijske medalje.

Kapiten srpskih vaterpolista Vanja Udovičić smatra da kvalitet protivnika u grupi nije presudan, ali da može pomoći timu da u doigravanje uđe spremniji i dodao da je najvažnije da pripreme proteknu bez pritiska. "Ne treba mnogo da se bavimo kvalitetom grupa, nepotrebna su poređenja. Želim da se ova ekipa priprema na miru. Ne treba nam euforija u priprema, pravljenje pritiska. Dobro je da ćemo imati jake rivale u grupi i da sa takvim mečevima stignemo u razigravanje. Svi će doći u najboljoj formi i nama ostaje da sagledamo svoje mogućnosti i damo sve što možemo", rekao je kapiten reprezentacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track