Najnovije vesti

SKI FEST: Više od 400 takmičara na Kopaoniku!
Foto: Goran Anđelković

Sve spremno za 24. Međunarodno takmičenje

SKI FEST: Više od 400 takmičara na Kopaoniku!

Ostali sportovi
Na vrhu Srbije od 23. do 27. marta nadmetaće se rekreativci iprofesionalci iz Rumunije, Bugarske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore inaše zemlje

Sve je spremno za 24. Međunarodni ski fest na Kopaoniku u orgnizaciji Asocijacije sport za sve,  najmasovnije sportske organizacije na Balkanu. Srpska planinska lepotica i ove godine (23.-27. mart) ugostiće veliki broj takmičera u zimskim sportovima, a pored naših učesnika nadmetaće se i više od 400 rekreativaca i profesionalaca iz Rumunije, Bugarske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.Domaćini gostima iz inostranstva biće predsednik Asocijacije sport za sve Velizar Đerić i generalni sekretar Jezdimir Marsenić. -  Zalažemo se za masovnost takmičenja zarad zdravlja nacije, što ministarstvo sporta i omladine na čelu s ministrom Vanjom Udovičićem protežira svih ovih godina. A ovo takmičenje neće biti samo od sportskog i rekreativnog značaja, već će dodatno promovisati i unaprediti turizam u našoj zemlji, jer nam dolazi veliki broj gostiju iz inostranstva – izjavio je Velizar Đerić.

- Ovo je događaj koji ima dugu tradiciju, čak 24 godina. Program se sastoji iz tri celine, takmičarski, edukativni i društveno-zabavni – nadovezao se Jezdimir Marsenić.Ski fest na Kopaoniku podržalo je i ministarstvo trgovine i turizma o čemu svedoče reči Stefana Nikčevića.- Sport je uvek uspešno promovisao turizam u našoj zemlji, pogotovo kada je reč o masovnom sportu koji propagira Asocijacija sport za sve i kakvo je takmičenje Ski fest na Kopaoniku – jasan je Stefan Nikčević.

Spektakl na Kopaoniku upotpunio je i Sportski savez Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Šoštarom i generalnim sekretarom Vladimirom Batezom.- U njihovo ime i u ime svih ostalih zaposlenih u Sportskom savezu Srbije izražavam zadovoljstvo što će i ove godine Ski fest na Kopaoniku okupiti veliki broj takmičenja. Ova manifestacija je primer kako treba da se radi na pitanju masovnosti sporta – istakao je Nemnja Svjetličić ispred SSS.I veliki broj profesionalnih sportista uključiće se u aktivnosti koje nudi Ski fest. Svi zajedno će, nema sumnje, ponovo postali lepu sliku s vrha Srbije u Evropu i svet.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...