Najnovije vesti

KARADŽIĆ PONOVIO: Učinak A reprezentacije je najveći neuspeh, a omladinske najveći uspeh
Foto: Dado Đilas

Godišnji izveštaj prvog čoveka FSS

KARADŽIĆ PONOVIO: Učinak A reprezentacije je najveći neuspeh, a omladinske najveći uspeh

Fudbal
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić izjavio je danas da je ocena rada fudbalske reprezentacije Srbije u prethodnoj godini zadovoljavajuća i ponovio da je učinak A reprezentacije najveći neuspeh, a omladinske najveći uspeh.

"Veliki deo zacrtanih ciljeva, počev od infrastrukturnih radova do edukacije kadrova, urađeno je na najbolji način. Pred nama su novi planovi i programi i na njima je potrebno intenzivno raditi", navodi se u Karadžićevoj izjavi u godišnjem izveštaju.Karadžić je kao najveći neuspeh naveo rezultate A reprezentacije Srbije."Na žalost, aktuelni sastav A reprezentacije nije uspeo da se plasira na Evropsko prvenstvo. Taj detalj smo već okarakterisali kao najveći neuspeh u prethodnom periodu. Shvatajući realnost, na svim nama je da učinimo sve, a pre svega na članovima najboljeg nacionalnog tima, da kroz kvalifikacioni ciklus izborimo plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji", naveo je Karadžić.On je posebno pohvalio omladinsku reprezentaciju, koja je na Novom Zelandu postala šampion sveta za igrače do 20 godina."Sa tim uspehom smo se zasluženo dičili u prethodnom periodu, a kako vreme prolazi, zvanje svetskog prvaka dobija još više na značaju i pokazuje istinsku snagu novog talasa srpskog fudbala. Veren sam, dobili smo igrače za budućnost. Oni s pravom moraju da budu oslonac najbolje selekcije za naredne obaveze, a baza će samo biti dopunjavana novim kvalitetnim snagama, kao i igračima tek neku godinu starijim od njih", kazao je prvi čovek FSS-a.

Prema njegovim rečima, treba naglasiti i "sjajne utiske" sa Evropskog prvenstva u futsalu, koje je početkom godine održano u Beogradu."Tu smo se veličanstveno predstavili i kao ekipa na terenu i kao organizatori najvećeg turnira u istoriji fudbalske Srbije", dodao je on.Kako je rekao, novi "globalni prioritet" treba da bude izgradnja Nacionalnog stadiona, što je strateški važan cilj."Siguran sam da je to projekat veka. Izgradnja je na dobrobit ne samo srpskog fudbala, već i srpskog društva. Očekujem da na ovom putu najbliže i najkonkretnije sarađujemo sa predstavnicima Vlade Srbije jer samo zajedno možemo da ispunimo ovaj zadatak, koji je ujedno i naše zadovoljstvo i naša obaveza", rekao je Karadžić.

On je istakao da su u toku završni poslovi u okviru izborne procedure u FSS-u. Kako je naveo, FSS je uvek bio i ostaće "demokratska institucija" u kojoj "nisu važna imena", već "kvalitetan sistemski rad"."Apelujem na sve članove organizacije da intenzivno rade na svojim svakodnevnim zadacima i da priče o izborima budu samo prateći deo našeg velikog sistema", dodao je Karadžić.

Laurinec: Hvala Karadžiću na podršci i lojalnostiČlan Izvršnog komiteta UEFA František Laurinec zahvalio je danas prvom čoveku Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislavu Karadžiću na podršci i lojalnosti."Karadžiću posebno hvala na podršci i lojalnosti koju je pokazao prema UEFA u ovim komplikovanim vremenima", rekao je Laurinec pred delegatima Skupštine FSS-a na sednici u Staroj Pazovi.Laurinec je dodao da fudbal trenutno nije u lakom periodu i izrazio punu podršku suspendovanom predsedniku Evropske fudbalske unije Mišelu Platiniju.On je kazao da će se sačekati do poslednjeg trenutka odluka Suda za sportsku arbitražu povodom žalbe Platinija i da se o poziciji predsednika UEFA neće razgovarati na Kongresu UEFA u maju u Budimpešti."Nadam se, to je moje mišljenje i mišljenje mojih kolega, da će odluka biti pozitivna i da će se Platini vratiti svom poslu", kazao je Laurinec.Generalni sekretar UEFA Đani Infantino nedavno je postao predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA), a Laurinec je kazao da će on pomoći da ta organizacija prevaziđe probleme."Infantino je mlad, pametan i ambiciozan, čovek naprednih ideja i nadam se da ćemo prevazići probleme koje je FIFA imala i udahnemo jedan novi duh. Svi koji radimo u fudbalu volimo fudbal, pa nam je potrebna jaka i sigurna FIFA", rekao je Laurinec.Prema njegovim rečima, i UEFA nije u lakim vremenima jer dve najvažnije osobe nisu na svojim poslovima u toj organizaciji."UEFA dobro radi, sigurna je i opstaje u ovim teškim danima. Ali, ne možemo dugoročno da opstanemo u ovakvoj situaciji", istakao je on.Laurinec je naveo da FSS može da računa na punu podršku UEFA."Izvršni komitet upravlja UEFA, ali nijedna iole bitna odluka se ne donosi bez konsultacije sa nacionalnim savezima. Možete da računate na podršku kada je reč o svim problemima, huligana i nameštanjem utakmicama", rekao je Laurinec.Laurinec je posebno čestitao na "sjajnoj organizaciji" Evropskog prvenstva u futsalu, početkom godine u Beogradu. On je naveo da svi učesnici i oni koji su pratili događaj imaju odličan utisak.On je dodao da je osvajanje Svetskog prvenstva za omladince na Novom Zelandu nije uspeh samo Srbije, već cele Evrope."Nadam se da ću u skoroj budućnosti moći da čestitam i na uspesima A reprezentacije", naveo je Laurinec.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...