NAUKA I SPORT MOGU ZAJEDNO: 700 studenata iz celog sveta za vikend se takmiči u Beogradu
Foto: Promo

Iz klupe na teren

NAUKA I SPORT MOGU ZAJEDNO: 700 studenata iz celog sveta za vikend se takmiči u Beogradu

Ostali sportovi -

Od 19. do 21. maja u Beogradu se po deveti put održava Internacionalni studenski turnir BeST 2016. U prestonici Srbije okupili su se sportisti različitih kategorija iz velikog broja država, kao i studenti iz naše zemlje.

Ove godine, turnir BeST 2016 okupio je oko 700 sportista iz raznih krajeva sveta. Pored domaćih, učestvuju još i akademci iz Francuske, Rusije, Slovenije, Turske, Hrvatske, Češke, Kuvajta, Libana, Španije..., a ovo takmičenje je poslednje tri godine u akademskoj konkurenciji proglašavano za najbolje. "Turnir BeST se održava već devet godina u Beogradu. Naša želja svih tih godina je da propagiramo studentski sport i da omogućimo studentima da se druže, upoznaju nove ljude, vide nešto novo i da se dobro zabave. Težimo širenju i rastu turnira iz godine u godinu, kao i poboljšanju organizacije turnira da bismo našim učesnicima pružili što bolju priliku da iz Beograda ponesu lepe uspomene. Naravno, želela bih da se zahvalim i ljudima koji su pomogli u organizaciji ove turnira, pre svega volonterima, a zatim i našim donatorima i partnerima bez kojih ovaj turnir ne bi mogao da se održi. Zahvaljujem se Fondaciji Nataša Kovačević, Gala vodi, Hell energetskom piću, Heineken kompaniji, kao i mnogim drugima koji su nam pomogli u realizaciji turnira", rekla je glavni organizator BeST-a 2016. Ivana Jurić.

U subotu u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu održavaju se finalni mečevi svih sportova, sa početkom od 10 časova. Na turniru će se takmičiti u sledećim sportovima: košarka (muška i ženska kategorija), odbojka (muška i ženska kategorija), fudbal (muškarci), futsal (muška i ženska kategorija), rukomet (muškarci), tenis (muška i ženska kategorija) stoni tenis (muška i ženska kategorija), plivanje (muška i ženska kategorija), atletika (muška i ženska kategorija).

Na nadmetanjima ranijih godina pojavljivali su se i profesionalni sportsti poput Sonje Petrović, Nenada Milijaša, Filipa Čovića...

Rezultati svih utakmica biće na sajtu turnira www.best2016.org kao i na Fejsbuk stranici takmičenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track