ZET I TAST ISPALI U DRUGU LIGU: Loša sreća za tandem Mitrović - Janjić
Foto: Saša Pavlić, Reuters

Dešava se

ZET I TAST ISPALI U DRUGU LIGU: Loša sreća za tandem Mitrović - Janjić

Fudbal -

Mladi napadač s Njukaslom morao da se preseli u niži rang, a njegov tast Aleksandar Janjić završio s Jagodinom na poslednjem mestu u Superligi

Tast i zet, ruku pod ruku, jedan drugom mogu da se izjadaju zbog prevrtljive sreće u fudbalu.Do pred kraj 2015. godine obojica su bili hvaljeni i nagrađivani, ali ulaskom u 2016. počeli su profesionalni problemi za dvojicu Aleksandra - Janjića, trenera Jagodine, i Mitrovića, centarfora Njukasla.Obojica će od sledeće sezone igrati u nižem rangu takmičenja. Jagodina je ispala kao poslednja u Superligi, dok su „svrake“ u uzbudljivom finišu Premijer lige izgubile status člana elite.Prevazići neuspehe- Čujemo se, razgovaramo o tome kako je meni u Jagodini i kako je njemu Njukaslu, ali ne dajemo savete jedan drugom. Gledamo da ne stajemo jedan drugome na muku. Obojica moramo prevazići svoje neuspehe - priča Janjić za Kurir.Povezuje ih Kristina, koja je nedavno na svet donela Luku, Mitrovićevog sina i Janjićevog unuka.- Sa profesionalne strane neću pamtiti 2016. godinu kao uspešnu, ali privatno... Ovo je godina kad sam postao deda, to je za nezaborav, jer sada uživam u toj ulozi. Aleksandar kao novopečeni otac verovatno isto razmišlja.Vetar u leđaPitanje koga Kristina lakše teši se uopšte ne postavlja u Janjićevom slučaju.- Toliko godina je prošlo i dok sam bio igrač, i sad kao trener, tako da sam naučio da probleme s posla ostavim tamo, da ne opterećujem najbliže. Naravno, porodica sa sportistom u kući dobro zna kad mu je teško i kad je potreban vetar u leđa. Uvek sam imao njihovu podršku.

Počelo kao u snuOD HITA JAVORA DO ISPADANJAVodeći Javor, u prvom delu sezone Janjić je bio hit prvenstva. Ivanjičani su dugo držali mesta na vrhu tabele, da bi se posle nesporazuma sa upravom dve strane razišle u zimskoj pauzi. Njegov zet došao je u Njukasl u leto 2015. godine posle sjajne dve sezone u dresu Anderlehta. Prve godine mladi napadač bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule prvaka Belgije, dok je prošle sezone bio najbolji strelac lige.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track