(FOTO) DIMITRIJEVIĆ NEPRIKOSNOVEN: Završeno internacionalno juniorsko prvenstvo Srbije
Foto: Kurir

PRILIKA ZA NAJVEĆE TALENTE GOLFA

(FOTO) DIMITRIJEVIĆ NEPRIKOSNOVEN: Završeno internacionalno juniorsko prvenstvo Srbije

Ostali sportovi -

Izuzetno kvalitetan golf viđen je prethodnih dana na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji. Na programu je bilo jubilarno deseto Nacionalno i Internacionalno juniorsko prvenstvo Srbije, prilika da se na delu vide najveći talenti koje Srbija ima u ovom plemenitom sportu.

Takmičenje je i ovoga puta bilo probno za Svetsku golf rang listu, pa se očekuje da bi od sledećeg, ono trebalo da obezbedi pobednicima ulazak na WAGR. Takmičenje se odvijalo u dve starosne kategorije – do 16 i do 21 godine.

U starijoj konkunenciji među golferima slavio je Mihailo Dimitrijević koji je tokom tri dana beležio rezultate na kojima bi mu i mnogi seniori pozavideli. On je sa ukupno 198 udaraca osvojio titulu prvaka Srbije ispred Branimira Gudelja koji je imao 11 udaraca više, dok je treću poziciju zauzeo Ranko Helc sa 215. Među devojkama najbolja je ponovo bila talentovana Tamara Palkovljević.

Mihailo Dimitrijević, foto: Kurir
Mihailo Dimitrijević, foto: Kurir

Njen rezultat od 235 bio je bolji od onog koji je imala drugoplasirana Lina Dedijer - 277. Takmičenje u konkurenciji do 16 godina trajalo je takođe tri dana i viđena je vrlo neizvesna i kvalitetna borba za prve pozicije. Među dečacima slavio je ponovo Luka Jovanović sa rezultatom od +8.

Drugu poziciju osvojio je Marko Jokić sa +10, dok je treći bio Andrija Đorđević sa +15. Kod devojčica ponovo je slavila Jefimija Đorđević sa +26 poena. Druga je bila Jana Marinović sa udarcem više, dok je treće mesto pripalo Jeleni Lainović sa +30. U takmičenju je bilo ukupno 26 učesnika iz Srbije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Švajcarske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track