Kolaković: Igrači s klupe imaju sjajnu energiju

Kvalifikacije OI

Kolaković: Igrači s klupe imaju sjajnu energiju

Ostali sportovi -
Reprezentativci Srbije će od 1. do 10. juna učestvovati na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre

HAMAMACU - Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da igrači sa klupe daju njegovoj selekciji potrebnu energiju.

"Igrači s klupe imaju sjajnu energiju koja nam je potrebna i kada god su ušli u igru dogodile su se pozitivne stvari. Želja i ambicija je impozantna i to nam je dalo šanse da sustižemo protivnike u setovima koje smo gubili", rekao je Kolaković.

Srbija je na prvom turniru Svetske lige u Japanu u prvom kolu poražena od Rusije, ali je potom pobedila Kubu i domaćina.

"U prva tri meča smo što se tiče rezultata napravili više od očekivanog. Pobedili smo dve, a mogli smo i treću utakmicu da smo ranije shvatili da je to moguće. Ostalo je dosta prostora za neke stvari koje treba da radimo u kontinuitetu", kazao je Kolaković.

On je ocenio da je njegov tim napredovao u odnosu kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji je nedavno završen u Sofiji na kojem su srpski odbojkaši poraženi u polufinalu.

"Vidi se napredak u odnosu na turnir u Sofiji. Potrebno nam je vreme, ovde ćemo imati priliku da unapredimo stvari. Bilo je dobrog na ovom turniru, primetno je da smo u dosta mečeva imali visok nivo igre, bez obzira koji igrač je bio u terenu", zaključio je Kolaković.

Reprezentativci Srbije će od 1. do 10. juna učestvovati na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track