Uživo: Đoković vs Nadal 0:2

Master u Rimu

Uživo: Đoković vs Nadal 0:2

Tenis -
Španac je dobio prvi set 5:7

RIM - Novak Đoković i Rafael Nadal ipak počeli meč finalan Mastera u Rimu.

Duel je trebalo da se odigra u nedelju u 16 sati, ali su kiša i jak vetar pomerili finale. I jutros je kiša padala u prestonici Italije, ali je oko podneva kiša prestala, mada vremenska pognoza nije dobra jer je najavljena kiša i posle podne.

Novak i Rafael se sastaju 32. put na ATP turnirima, a Španac je uspešniji i vodi sa 17:14. Poslednji meč odigrali su u finalu mastersa u Monte Karlu pre četiri nedelje, kada je Španac pobedio sa 2:0.

Duel je repriza prošlogodišnjeg finala, kada je Đoković u Rimu nadigrao Nadala - 6:4, 6:4.

Ovde možete da pratite duel Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Prvi set 5:7

Na staru meča Novak servira i Nadal ima dve brejk lopte. Odličnim bekendom iznenadio je Nadala i smanjio je na 30:40. Fatastičan poen, prvi reket sveta na startu meča spasao je dve brejk lopte - izjednačenje i odličnim servisima ipak je uspeo da osvoji svoj servis.

Nadal je veoma sigurno osvojio gem na svoj servis, izjednačenje. Fudbaler Frančesko Toti je u publici, koji voli da igra tenis i redovno prati turnir u Rimu. Novak je bez većih problema, pametnom igrom osvojio gem i vodi sa 2:1. Španac koristi novu brejk loptu i poveo je sa 2:3.

U šestom gemu, na servis Španca, srpski teniser ima šansu da vrati brejk 40:30. Novak je momentalno vratio brejk. Dubokim i veoma preciznim loptama i uspeo je da zaustavi Nadala i vrati servis 3:3. Bez izgubljenog poena Nole je uzeo svoj servis 4:3. Novak vodi sa 5:4, a Rafael servira za ostanak u setu - 5:5. Španac ima brejk loptu. Posle 40:15, Novak je dozvolio Nadalu da mu uzme servis i da servira za set. 30:0 za Nadala. Nole iskalio bes na reketu, ali mu to nije pomoglo, set lopta za Španca, koju je odmah iskoristio.

Drugi set 3:5

Rafael Nadal pravi brejk na početku drugog seta. Na servis Španca, prvi reket sveta je imao tri brejk lopte koje nije iskoristio. Nole je imati još jednu priliku za brejk, ali je lopticu poslao daleko u aut. Novak je uspeo da prekine niz od pet uzastopnih gemova Španca i smanji rezultat 1:2, mada mu treba brejk da se vrati u meč.

Đoković servira za ostanak u meču. Rezultat je 15:30, gomila neiznuđenih grešaka, čak 39 srpskog tenisera. Nadala posle sat i 30 minuta ima set loptu. duplom greškom Novak nije uspeo da odbrani titulu u Rimu. Drugi put uzastopno srpski teniser gubi od Nadala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track