Marjanović ostao u trci za OI, dubl skul ispao
Foto: VSS

kvalifikacije veslača

Marjanović ostao u trci za OI, dubl skul ispao

Ostali sportovi -
Marjanović je u odličnoj trci postigao rezultat od 7:41.30 minuta u prvoj grupi repesaža i zajedno sa prvoplasiranim Dancem Stefansenom (7:38.62) plasirao se u polufinale koje je na programu u utorak od 17,28 časova

LUCERN - Reprezentativac Srbije u veslanju Marko Marjanović osvojio je drugo mesto u repesažu u disciplini skif i plasirao se u polufinale kvalifikacione regate za plasman na Olimpijske igre, dok je dubl skul Aleksandar Filipović - Dušan Bogićević bio neuspešan i četvrtim mestom u repesažu završio je učešće u Lucernu.

Drugi dan regate obeležila je oluja, zbog koje je takmičenje prekinuto na na sat i po vremena. Marjanović je u odličnoj trci postigao rezultat od 7:41.30 minuta u prvoj grupi repesaža i zajedno sa prvoplasiranim Dancem Stefansenom (7:38.62) plasirao se u polufinale koje je na programu u utorak od 17,28 časova.

U jedinoj trci repesaža dubl skula, iz koje su prva tri čamca išla u polufinale, Bogićević i Filipović su s vremenom 7:03.30 zauzeli četvrto mesto, ispred poslednjeplasiranih autsajdera Gruzijaca (7:33.72).

U utorak laki četverac (Nenad Babović, Miloš Tomić, Nemanja Nešić, Miloš Stanojević) vesla u finalu za olimpijsku vizu, dok Iva Obradović i Marko Marjanović u skifu veslaju za plasman u finale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track