HAOS NA SKUPŠTINI RSS Nedeljko Jovanović: S...m vam se u rukomet!
Foto: Printskrin

Neđi prekipelo

HAOS NA SKUPŠTINI RSS Nedeljko Jovanović: S...m vam se u rukomet!

Ostali sportovi -

Zasedanje prekinuto na pola glasanja za novog predsednika, legendarni rukometaš upozorio delegate

Nemojte da bude kao u „Maratoncima“... serem vam se u rukomet! - emotivno je delegatima skupštine Rukometnog saveza Srbije i kandidatima za predsednika poručio legendarni Nedeljko Jovanović.Međutim, Neđu kao da niko nije čuo, izborna skupština, na kojoj su se za fotelju borili Milan Đukić i Božidar Đurković, pretvorila se u cirkus i na kraju je odložena. Prethodno su obojica kandidata iznela svoje programe, a novoimenovani predsednik skupštine Siniša Lazić je proglasio javno glasanje, koje je i počelo, ali su neki delegati krenuli da negoduju.

Sporan je bio način glasanja, a u međuvremenu je Lazić saopštio da je Đukić dobio 39 glasova od ukupno 79, koliko je bilo delegata. Međutim, nastalo je komešanje, jedan gost zasedanja je, navodno, vršio pritisak na delegata Slobodana Višekrunu.Tada je predsednik skupštine prekinuo zasedanje, a „hlađenje glava“ trebalo je da traje pola sata. Ipak, predsednički kandidati su se kasnije zajedno pojavili za govornicom i saopštili da je njihov stav da se skupština odloži jer su bili svesni da niko ne bi imao potrebnu većinu (80 glasova), a bila bi bačena velika mrlja na izbore.Još jedna bruka za ionako posrnuli srpski rukomet, a čini se da je Nedeljko Jovanović izneo najiskreniji stav.- Meni, kao ni vama, nije dobro. Srce mi lupa jer vam se prvi put ovako obraćam. Neće srpskom rukometu biti bolje zbog pobede jednog od dvojice dobrih kandidata. Biće mu bolje samo ako oni na terenu budu bolji. U kanalu smo već dugo, a čudi me da se niko od vas nije setio jednog Branislava Pokrajca. To je čovek kakav nam treba! Zaboravljate da je teren suština i vodite računa da ne bude kao u kultnom filmu „Maratonci trče počasni krug“... Serem vam se u vaš rukomet - izjavio je Jovanović, a na novog predsednika ćemo još čekati.

Predstavili programeVELIKA OBEĆANJA OBA KANDIDATAMilan Đukić, sada već bivši predsednik RK Vojvodina, kandidat je Rukometnog saveza Novog Sada, dok je Božidara Đurkovića istakao Rukometni savez Beograda. Obojica predsedničkih kandidata se zalažu za prekid krize rezultata i plasman selekcija na najveća takmičenja, Olimpijske igre, svetska i evropska prvenstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track