IZBEGNUT RAT: Gejevi jači od huligana, derbi pomeren za subotu
Foto: Stefan Jokić

Novi termin

IZBEGNUT RAT: Gejevi jači od huligana, derbi pomeren za subotu

Fudbal -

Partizan i Crvena zvezda igraće u subotu 17. septembra na JNA, a ne u nedelju, kad će u Beogradu biti Parada ponosa

Otklonjene su sve opasnosti po bezbednost ljudi u Srbiji narednog vikenda jer fudbalski derbi između Partizana i Crvene zvezde neće biti odigran 18. septembra, kad je zakazana i Parada ponosa, već dan ranije.Gejevi su, tako ispali jači od huligana. Kad se pravio kalendar takmičenja Superlige, planirano je da večiti derbi bude u nedelju, kao što je obično bilo u prošlosti, međutim, fudbalski praznik na JNA ipak će biti u subotu kako bi bio otklonjen rizik od mogućih incidenata. Zbog velikih tenzija Ministarstvo unutrašnjih poslova odbacilo je ikakvu mogućnost da derbi bude igran u nedelju.

- Imali smo dva sastanaka s ljudima iz ministarstva. Utakmica između Partizana i Crvene zvezde definitivno će biti odigrana u subotu. Sada je sporna jedino satnica jer se policija zalaže da meč ne bude igran u kasnim satima. Verovatno će derbi početi u 18 časova - rekao je direktor Superlige Vladimir Bulatović i dodao:

- Prosto je neverovatno da svake godine pred derbi imamo iste probleme. Uvek se termin derbija poklopi s gej paradom. Ne znam šta da mislim - konstatovao je Bulatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track