BIĆE MNOGO IZNENAĐENJA: Sve spremno za Sajam sporta
Foto: OKS

Organizatori najavili

BIĆE MNOGO IZNENAĐENJA: Sve spremno za Sajam sporta

Ostali sportovi -

Cilj manifestacije je da edukacijom i zabavom stimulišemo ljude, a naročito decu, da se bave sportom, kaže direktor Nemanja Svjetličić

Peti međunarodni Sajam sporta pod sloganom „Sport je zakon“, u organizaciji Sportskog saveza Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, biće održan od 25. do 27. novembra 2016. na Beogradskom sajmu.

Promocija olimpizma... Asmir Kolašinac i Jasna Šekarić
Promocija olimpizma... Asmir Kolašinac i Jasna Šekarić

Ovogodišnji Sajam sporta okuplja više od 100 teritorijalnih sportskih saveza, 89 nacionalnih granskih saveza, najvažnije sportske visokoškolske ustanove i predstavnike najznačajnijih sportskih institucija.

- I ove godine smo pripremili brojna iznenađenja, preko 20 terena za aktivaciju, poligon za atletiku i kros-fit, trambulinu, ski-skakaonicu, tatami za borilačke sportove, teretanu i još mnogo toga.Ponosan sam što smo se približili svetskim trendovima i omogućili našim posetiocima da se oprobaju u sportovima nove generacije. Cilj ove manifestacije je da edukacijom i zabavom stimulišemo sve ljude, a naročito decu, da se bave sportom, kako rekreativno tako i profesionalno. Očekujemo da ćemo nadmašiti i prošlogodišnji rekord od 60.000 posetilaca - izjavio je Nemanja Svjetličić, direktor Sajma sporta.

1 na 1... Borković i Milica Dabović
1 na 1... Borković i Milica Dabović

Na prošlogodišnjem Sajmu sporta Olimpijski komitet Srbije organizovao je tribinu s Jasnom Šekarić i Asmirom Kolašincem, Ekolimpijadu i druženje s džudistom Aleksandrom Kukoljem, a sve aktivnosti i sadržaji na štandu OKS bile su najava Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Atmosferu Rija na Sajmu sporta dočarao je Centar brazilske kulture.

Spektakl... Brazilci najavili Igre u Riju
Spektakl... Brazilci najavili Igre u Riju

Od 25. do 27. novembraULAZ BESPLATANUlaz na Sajam sporta i ove godine biće besplatan. Pored domaćina, Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, na Sajmu će učestvovati i Paraolimpijski i Olimpijski komitet Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije.

U sportu je lek... Ne­ma­nja Svje­tli­čić
U sportu je lek... Ne­ma­nja Svje­tli­čić

G. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track