(VIDEO) NIKAD VIĐENO: Najveći pokeraški blef svih vremena doneo mu 8 miliona dolara

Drama

(VIDEO) NIKAD VIĐENO: Najveći pokeraški blef svih vremena doneo mu 8 miliona dolara

Ostali sportovi -

Svetsko prvenstvo u pokeru (WSOP) je posle mnogobrojnih turnira u Las Vegasu privedeno kraju, a posle 6.737 prijavljenih takmičara na stolu su ostala dvojica.

Sve se svelo na borbu Kija Ngujena i Gordona Vaja, koji su vodili epsku bitku od sedam sati za prvo mesto i nagradu od neverovatnih osam miliona dolara. Šampion je na kraju bio Ngujen, a isplatila mu se neverovatna agresivnost u finišu. Imao je samo žandara i peticu u karou. Ni njegov protivnik nije bio nešto jači i u ruku je ušao sa damom i devetkom. Ipak, na flopu mu je izašla devetka i to kao najjači par. To mu je dalo samopouzdanje da isprati veliki ulog koji je agresivni Ngujen podigao bez ičega. Turn karta nije donela ništa novo ni jednom ni drugom, ali je ponovo Vaja čekirao, a Ngujen nastavio da podiže ulog, a protivnik je nastavio da ga prati.

River je Ngujenu doneo peticu, ali je i tako bio slabiji od para devetki koje je imao Vajo. Ipak, Ngujen nije imao kud, jer je znao da drugačije ne može da dobije ruku. ”All in” je bilo nešto što Vajo nije želeo da čuje. Iako je imao jače karte, probudila se sumnja da je njegov protivnik imao veliki par pre deljenja ruke, dok je posle turna mogao da pomisli i da je dobio kentu.Definitivno, je morao da baci karte, a time je njegov protivnik došao u ozbiljnu prednost u steku, pa je ova ruka označena kao jedna od najvažnijih, koja je donela prevagu finalnoj borbi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track