NJIH BI SE PLAŠILI: 25 godina od poslednjeg meča, ovako bi sada izgledala reprezentacija Jugoslavije

Kakav tim, strašan tim

NJIH BI SE PLAŠILI: 25 godina od poslednjeg meča, ovako bi sada izgledala reprezentacija Jugoslavije

Fudbal -

Fudbaleri nekadašnje Jugoslavije odigrali su na današnji dan 1991. godine u Beču poslednji zajednički meč i to u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Savladana je Austrija sa 2:0 golovima Lukića i Savićevića. U timu su bili još Predrag Mijatović, Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Mehmed Baždarević, Predrag Spasić, Srečko Katanec, Zoran Vulić, Safet Sušić, Zlatko Vujović, Faruk Hadžibegić, Tomislav Ivković, Darko Pančev, Vlada Stošić, Robert Jarni, Fahrudin Omerović, Ilija Najdoski i Davor Jozić. Selektor je bio Ivica Osim.

Činjenica da je reprezentacija nekadašnje države na dan današnji odigrala poslednji meč ponukala je novinare italijanske Gazete da od fudbalera iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, sastave reprezentaciju, koja bi po njima danas činila tim Jugoslavije.

Dok razmišljamo o tome da li bi reprezentacija koju su italijani sastavili bila bolja od one koju je vodio selektor Osim, da kažemo i to da se rutinski plasirala na Evropsko prvenstvo u Švedskoj, ali da je rreprezentacija sa takmičenja vraćena pred samo početak, jer joj je sankcijama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zabranjeno da se takmiči.Umesto Jugoslavije koja je dve godine ranije na Svetskom prvenstvu u Italiji bila peta, jer je posle penala u četvrtfinalu ispala od Argentine, u Švedsku je otišla Danska i osvojila titulu prvaka Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track