FILIP FILIPOVIĆ: Lepša vaterpolo priča, nekad treba povući ručnu
Foto: Dado Đilas

Zlatni delfini ponovo na okupu

FILIP FILIPOVIĆ: Lepša vaterpolo priča, nekad treba povući ručnu

Ostali sportovi -

Olimpijski, svetski i evropski šampioni u vaterpolu, reprezentacija Srbije, okupili su se danas u Kragujevcu kako bi se spremili za duel sa Rumunijom na startu Svetske lige.

Selektor Dejan Savić u odnosu na zlatni tim iz Rio de Žaneira nije pozvao "penzionisane" Slobodana Nikića i Živka Gocića, kao i zbog mononukleoze Andriju Prlanovića, a zbog prehlade neće moći da računa ni na Nikolu Jakšića, pa je naknadno uvršten Radomir Drašović iz Partizana.

"Bilo mi je neobično na treningu, malo čudno bez Gocića i Nikića. Stižu mladi koji će ih, ubeđen sam, dostojno zameniti. Nestrpljiv sam, srećan zbog utakmice i pravo je uživanje igrati u Kragujevcu", rekao je Dušan Mandić za sajt VSS.

Centar Duško Pijetlović ističe da žali zbog odlaska Nikića i Gocića, kao i da je logično da će biti padova posle zlatne olimpijske medalje.

"Osetiće se odlazak Nikića i Gocića, veliki su igrači i kao najiskusniji pravili su atmosferu. Žao mi je što su otišli, ali opet bio sam srećan što sam toliko dugo igrao sa njima. Dva igrača nisu tim, idemo dalje, bićemo sigurno drugačiji, a o tome će selektor Savić sigurno da vodi računa. Verujem da smo kvalitetniji i bez obzira na pad koji očekujem da ćemo slaviti protiv Rumuna", rekao je Pijetlović.

Njegov saigrač Filip Filipović spušta loptu posle sjajnih uspeha i poručuje da reprezentacija Srbije kreće ispočetka.

"Bez obzira na kolosalne rezultate treba da se spustimo na zemlju, a videćemo na čelu bismo morali da radimo i popravimo stvari. Utakmica sa Rumunijom ne predstavlja ništa posebno osim da ćemo se pojaviti kao olimpijski šampioni. To je prilika je da počne da se pravi lepša priča oko srpskog vaterpola u narednim godinama".

Na pitanje da li će javnost moći da se navikne i na neki neuspeh, Filipović odrično odgovara.

"Mislim da se javnost nikada neće navići na neki naš neuspeh. Verujem da bi nas isekli na prvom koraku. Ali svako treba da se zna da se ekipa menja, da zarad dobra u Tokiju treba stati, povući možda i ručnu kako bismo videli šta možemo", zaključio je Filipović.

Utakmica između Srbije i Rumunije igra se sutra od 17.30 na bazenu "Park" u Kragujevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track