AKTIVNOST JE VAŽNA: Olimpijci vežbali s đacima prvacima
Foto: OKS

Javni čas fizičkog vaspitanja u OŠ „Ivo Andrić“

AKTIVNOST JE VAŽNA: Olimpijci vežbali s đacima prvacima

Ostali sportovi -

Učesnici Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru Milica Mandić, Aleksandar Kukolj i Damir Mikec družili se s najmlađim učenicima

Naši proslavljeni olimpijci, tekvondoistkinja Milica Mandić, strelac Damir Mikec i džudista Aleksandar Kukolj, družili su se i vežbali s prvacima Osnovne škole „Ivo Andrić“ iz Beograda, u okviru javnog časa fizičkog vaspitanja u organizaciji „Maksi“ supermarketa i Olimpijskog komiteta Srbije.

Kroz igru i druženje olimpijci su upoznali decu sa svetom sporta i skrenuli im pažnju na važnost fizičke aktivnosti, ali i zdrave ishrane. Na kraju časa svaki prvak je dobio na poklon jabuku, svesku sa likovima olimpijaca i drvene bojice. Motiv za organizaciju ovog druženja bila su brojna istraživanja koja upozoravaju da gojaznost dece iz godine u godinu raste i da najmlađi daleko više vremena provode za kompjuterom ili telefonom nego na igralištu ili u prirodi. Mnogi stručnjaci apeluju da je decu potrebno usmeriti i podstaći da se bave fizičkom aktivnošću, jer je to najbolji čuvar zdravlja.

- Uvek smo tu da podržimo svu našu decu i da ih „zarazimo“ sportom. Sport je zaista čuvar zdravlja naše dece i svih građana koji se bave redovnom fizičkom aktivnošću. Jednostavno, što se više budemo bavili sportom, bićemo zdravije društvo - istakla je Milica Mandić.

G. F.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track