SPEKTAKL NA SAJMU: Prilika da se deca pronađu u sportu
Foto: Nebojša Mandić

Raznovrsna ponuda

SPEKTAKL NA SAJMU: Prilika da se deca pronađu u sportu

Ostali sportovi -

Olimpijski komitet Srbije spremio niz edukativnih i zabavnih aktivnosti na Međunarodnom sajmu sporta, koji će od danas do nedelje biti održan u Beogradu

Međunarodni sajam sporta od danas bi trebalo bi da bude mesto na kojem će roditelji i deca maksimalno uživati u sportsko-zabavnim aktivnostima. Sajam sporta, peti po redu, a treći uzastopni, biće održan pod sloganom „Sport je zakon“.

Olimpijski komitet Srbije predstaviće se nizom edukativnih i zabavnih aktivnosti, a posetioci štanda OKS imaće priliku da isprobaju novu mobilnu aplikaciju TreninGO, da naprave svoje olimpijske fotografije i potom učestvuju u foto-konkursu na Fejsbuk stranici OKS, ali i da se takmiče u Lovu na blago ili Olimpijskoj zagonetki, te da osvoje lepe nagrade. Ideja celog sajma je da se deci omogući da probaju koji god sport požele, a OKS je pripremio i brojna druženja sa srpskim olimpijcima, koji su učestvovali na ovogodišnjim Igrama u Rio de Žaneiru. Kao i prethodnih godina, tokom tri dana sajma će, uz besplatan ulaz, posetiocima biti predstavljeni svi sportovi.

Dođeš, vidiš, probaš... Detalji sa prošlogodišnjeg sajma
Dođeš, vidiš, probaš... Detalji sa prošlogodišnjeg sajma

Organizator sajma je Sportski savez Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.- Učinićemo sve da svako ko dođe može besplatno da se oproba u sportovima koje voli. Prošle godine ovu manifestaciju posetilo je 65.000 građana. Naš cilj je da prevaziđemo taj broj - rekao je Nemanja Svjetličić, direktor Sajma sporta i čelnik Sportskog saveza Srbije, dok se državni sekretar za sport Predrag Peruničić nadovezao:- Za učešće na ovogodišnjem sajmu prijavilo se 86 granskih sportskih saveza, devet sportskih udruženja i 40 teritorijalnih sportskih saveza.

I softbol na SajmuPROMOCIJA NOVIH OLIMPIJSKIH SPORTOVAMeđu brojnim sportskim savezima, na Sajmu sporta biće i Softbol savez Srbije. Predsednik Slobodan Đurić najavio je brojna iznenađenja na štandu, gde će posetioci moći da se upoznaju s ovim novim olimpijskim sportom. Prošle godine štand Softbol saveza obišao je i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

Gojko Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track