SRPSKA ODBOJKAŠICA BLISTA: Jovana Brakočević Kancijan oborila rekord Lige šampiona
Foto: OSS

Razbila Gajićev Telekom

SRPSKA ODBOJKAŠICA BLISTA: Jovana Brakočević Kancijan oborila rekord Lige šampiona

Ostali sportovi -

Jovana Brakočević Kancijan, korektor Srbije i kapiten i korektor Liu Džo Nordmekanike iz Modene, osvojila je 33 poena u meču 4. kola A grupe i tako postavila rekord po broju osvojenih poena u Ligi šampiona 2017.

Modena je četvrtu pobedu ostvarila u Bakuu protiv Telekoma, za koji igraju Slađana Mirković, Jovana Vesović i Aleksandra Petrović, a na klupi su Zoran Gajić i Đorđe Nahod.

Jovana Brakočević Kancijan je osvojila 33 poena (3 asa, 1 blok, napad 57 – 29, 51 odsto) u meču u kome je Modena slavila sa 3:1 (25:20, 23:25, 25:23, 25:22).

U prvom meču dva rivala, odigranom u Modeni, italijanski klub je slavio sa 3:0 (25:20, 25:16, 26:24), a srpska reprezentativka je osvojila 17 poena.

"Moram priznati da sam bila raspoložena. Razigrala me tehničar Fereti, a ja sam bila u svom elementu i odigrala dobro, ali što je mnogo, mnogo važnije, ostvarili smo četvrtu pobedu u Ligi šampiona", naglasila je Jovana Brakočević Kancijan i dodala:

"Poznato je da ne razmišljam o rekordima, pa tako ni o ovom. Iznenađena sam zapravo što ranije nisam stigla do ovog nivoa forme. Imam samopozdanja i samo sam u Bakuu iskoristila poverenje Feretijeve".

Na pitanje da li je bilo druženja sa "srpskom kolonijom" u glavnom gradu Azerbejdžana, srpska reprezentativka je odgovorila:

"Na žalost ne koliko bismo mi želeli. Nije bilo vremena ni u Modeni, ni u Bakuu. Videli smo se pre i posle oba meča, malo popričali, ali obaveze nisu dozvolile nešto više".

Modena je izborila plasman u polufinale Kupa Italije (4. i 5. mart), dok u prvenstvu zauzima sedmo mesto. U 16. kolu, Modena će gostovati u Montikjariju, a to znači direktan duel na terenu Jovane Brakočević Kancijan sa Jelenom Nikolić, Sanjom Malagurski i Bianke Bušom.

"Odigrala sam zaista mnogo utakmica protiv ekipa u kojima su igrale odbojkašice iz Srbije. Ipak, prvi duel protiv Montikjarija je bio baš neobičan. Sa Jelenom, Sanjom i Bjankom se odlično poznajem i sigruno će biti vremena za razgovor i pre i posle meča. Ipak, Modeni je ovo veoma značajan meč, jer samo pobedama možemo obezbediti što bolji plasman pre plej-ofa", objasnila je Jovana Brakočević Kancijan.

Liu Džo Nordmekanika Modena je dva kola pre kraja na prvom mestu u A grupi Lige šampiona 2017. sa dve pobede više od italijanskog Koneljana i poljskog Hemika iz Polica.

Plasman u plej-of sa šest ekipa izboriće pobednici 4 grupe i 2 najuspešnije drugoplasirane ekipe. Žreb će se obaviti 3. marta u Luksemburgu.

VIBER DAN ZALJUBLJENIHUradi kviz i saznaj ko je tvoja istinska ljubav: Sport ili žene!Kompanija Viber povodom dana zaljubljenih lansirala je zabavan i zanimljiv kviz koji će ti "reći" ko je tvoja istinska ljubav, da li više voliš sport ili žene! Ne samo da ćeš se dobro zabaviti, već ćeš poneti i posebnu titulu nekog Valentina! Kad završiš kviz, pored rezultata Viber će ti dati i preporuku koji javni čet na Viberu najviše odgovara tvom profilu i koji možeš da zapratiš i tako nastaviš svoju zabavu na ovoj platformi.Evo kako da pokrenete ovu zabavu:Da bi posto deo ViberSerbia javnog naloga jednostavno klikni na ovaj LINK. Nakon toga potrebno je da zapratiš ovaj javni nalog, a Viber pametni robot će ti odmah pokrenuti kviz u okviru tvojih viber poruka. I pitanja i odgovori su krajnje zanimljivi, tako da ćeš se silno nasmejati dok budeš rešavao/la ovaj kviz. Nakon što “proćaskaš” sa ovim Ljubavnim botom, dobićeš odgovor koji si tip romantika/ Valentina! Po završetku kviza, možete se pridružiti i Viber Kurir sport zaljubljenicima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track