Odbojkašice i odbojkaši u grupi sa Brazilom
Foto: BETA

Odbojkaški turnir na Igrama u Londonu

Odbojkašice i odbojkaši u grupi sa Brazilom

Ostali sportovi -
Odbojkašice Srbije na Olimpijskim igrama igrati u B grupi sa SAD, Brazilom, Kinom, Turskom i Korejom, dok su odbojkaši grupi sa Brazilom, Rusijom, SAD, Nemačkom i Tunisom

BEOGRAD - Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da će odbojkašice Srbije na Olimpijskim igrama igrati u B grupi sa SAD, Brazilom, Kinom, Turskom i Korejom, dok će odbojkaši Srbije igrati takođe u B grupi sa Brazilom, Rusijom, SAD, Nemačkom i Tunisom.

Na ženskom turniru u A grupi igraće Velika Britanija, Japan, Italija, Rusija, Dominikanska Republika i Alžir, dok će u grupi A kod odbojkaša igrati Velika Britanija, Italija, Poljska, Argentina, Bugarska i Australija.Po četiri selekcije iz svake grupe izboriće plasman u četvrtfinale.

Olimpijski turnir u konkurenciji odbojkašica počeće 28. jula, a u konkurenciji odbojkaša 29. jula i utakmice će se igrati naizmenično svakog drugog dana. Odbojkašice će utakmice po grupama igrati 28. i 30. jula, 1. 3. i 5. avgusta. Četvrtfinalne utakmice su na programu 7. avugsta, polufinale će se odigrati 9. avgusta, a finale i meč za treće mesto 11. avgusta.

Odbojkaši će utakmice po grupama odigrati 29. i 31. jula i 2., 4. i 6. avgusta. Četvrtfinalne utakmice su na programu 8. avugsta, polufinale će se odigrati 10. avgusta, a finale i meč za treće mesto, poslednjeg dana Olimpijskih igara, 12. avgusta.

Odbojkaški turniri na Olimpijskim igrama u Londonu odigraće se u dvorani Erls Kort kapaciteta 15.000 mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track