SPORT ZA SVE Više od 500 učesnika na 25. jubilarnom ski festu

Lepa slika sa Kopaonika

SPORT ZA SVE Više od 500 učesnika na 25. jubilarnom ski festu

Ostali sportovi -

Pred rekordnih 570 takmičara iz zemlje i inostranstva u toku je 25. jubilarni ski fest na Kopaoniku u organizaciji Asocijacije sport za sve Srbije.

Na najpoznatijem srpskom skijaškom centru danas su završena takmičenja u slalomu i veleslalomu, a kao i ranijih godina rezultati nisu bili u prvom planu, već druženje koje je oslikano u u dobroj atmosferi među učesnicima iz osam zemalja: Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Bugarske i Poljske.

"Ovo je do sada najveće okupljanje sportskih rekreativaca na Kopaoniku iz čak osam zemalja. Zahvaljujući podršci Ministarstva omaldine i sporta u Vladi Srbije i Sportskog saveza Srbije uspeli smo da nastavimo tradiciju koja traje već dve i po decenije", istakao je Velizar Đerić, predsednik Asocijacije sport za sve Srbije i dodao:

"Kopaonik je ovih dana centar masovnog i rekreativnog sporta u regionu, u šta su se uverili i čelnici Evropske i Balkanske asocijacije sporta za sve. Napravili smo odličnu uvertiru pred Evropski festival kompanijskog sporta sledeće godine, kada na Kopaoniku očekujemo dolazak više od 5.000 takmičara iz zemlje i inostranstva", rekao je Velizar Đerić, nekadašnji ministar sporta SR Jugoslavije.

U okviru manifestacije održana je i četvrta naučna konferencija u organizaciji Fakulteta za fizičku kulturu iz Beogradai Leposavića. Profesor Dušan Mitić, član Upravnog odbora Asocijacije sport za sve Srbije, sa saradnicima je i ovoga puta prezentovao najnovije rezultate iz oblasti sportske rekreacije.Među akterima ski festa je i bivši bokserski šampion Nenad Borovčanin, zamenik predsednika beogradske opštine Stari grad.

Fotografije: Miki Antić i Senko Župljanin
Fotografije: Miki Antić i Senko Župljanin

Skijališta Srbije na visini zadatka

Uporedno sa 25. jubilarnim ski festivalom, na Kopaoniku je održana i prestižna ski trka u organizaciji Skijališta Srbije. Iako je na Kopaoniku ovih dana veoma sunčano, radnici Skijališta Srbije su uspeli da osposobe sve staze za neometano takmičenje u skijanju.

(Fotografije: Miki Antić i Senko Župljanin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track