Okršaj na Grobniku

Gas do daske

Okršaj na Grobniku

Ostali sportovi -
Ovog vikenda se na stazi pored Rijeke nastavljaju regionalne trke na kružnim stazama, u okviru koga se vozi i Otvoreni šampionat Srbije AMSS-SAS

Usijanje u Rijeci.Posle tronedeljne pause ovog vikenda se na stazi Grobnik u Hrvatskoj nastavlja regionalno takmičenje na kružnim trkama, u okviru koga se vozi i Otvoreni šampionat Srbije AMSS-SAS.Posle odličnih nastupa u Banjaluci, srpski vozači najavljuju još bolje vožnje na legendarnoj stazi u blizini Rijeke. Automobili su još spremniji, a najveći problem većini takmičara predstavljaće gume, s obzirom na to da je ova staza poznata kao nemilosrdna za pneumatike.Generalni sekretar Srpskog auto saveza Dejan Stojić najavio je da očekuje skoro 40 takmičara iz Srbije na ovoj trci.- Moram da istaknem da mi je drago da će u Hrvatsku ići ono najbolje što Srbija ima u kružnim trkama i što se SAS izdvojio kao prva liga vozača Srbije. Nama je to i u startu bio cilj a ne gomila vozača koji izgledaju kao da su izašli iz filma “Pobesneli Maks”. Na Grobniku će biti svi oni koji se ne boje međunarodne konkurencije jer će titulu najboljih u SAS osvojiti najbolji vozači u regionu - rekao je Stojić za Gonzaracing.com.Milovan Vesnić favorit je u klasi ST, gde će mu najvećeg rivala predstavljati Zoran Kastratović. Osim ovog dvojca, očekuje se nastup prekaljenih asova Pavla Komnenovića i Miodraga Đelmaša.

Vesnićev sugrađanin iz Užica Žarko Terzić vodiće žestoku borbu sa sve bržim Darkom Božilovićem iz Kruševca u klasi SP, dok će šansu iz prikrajka vrebati Mirko Milovanović.

Klasa 1400 N donosi nam i drugog vozača u Polu, pa će među brojnim vozačima Pežoa 106, pre svih Ivana Mandića, čast Folksvagena pored Dejana Raševića braniti i Branko Ćopić.

Miloradović, junak iz TopoleOrganizatori najavljuju veći broj Jugo hibrida u odnosu na prvu trku, dok će u kalsi Jugo - mali N Stamenković verovatno imati i u mlađanom Petru Miloradoviću iz Topole, koji je prošle nedelje na stazi Beranovac (šampionat SAKSS) s poslednjeg mesta stigao do pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track