Đoković: Želim da odbranim titulu na Vimbldonu

Đoković: Želim da odbranim titulu na Vimbldonu

Tenis -
Neuspeh od Nadala u finalu Rolan Garosa pojačao njegovu želju da osvoji turnir na travi

LONDON - Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da je neuspeh od Španca Rafaela Nadala u finalu Rolan Garosa pojačao njegovu želju da osvoji Vimbldon.

"Prošle godine sam osvojio Vimbldon i postao najbolji teniser sveta. Lepo je vratiti se na mesto uspeha, imam ambiciju da odbranim trofej i nadoknadim propušteno na Rolan Garosu", rekao je Đoković.

On je juče na egzibicionom turniru "Budls" u Stouk Parku pobedio Britanca Endija Mareja sa 6:4, 6:4. "Taj rezultat nije merodavan, igrali smo trening meč. Uvek je lepo igrati protiv Endija, meni je značilo, jer ove sezone još nisam igrao turnire na travi. Potrebno je prilagođavanje zbog razlike u podlozi, šljaka je najsporija, a trava najbrža.

Zadovoljan sam formom, kontrolišem igru, osećam se dobro i biću spreman", rekao je Đoković.Srpski teniser je u prošlogodišnjem finalu pobedio Nadala sa 6:4, 6:1, 1:6, 6:3 i osvojio prvi trofej na Vimbldonu.

"Mislim da još nisam pružio sve što mogu na Vimbldonu. Uvek želim bolje, jer je tenis moj život, zaljubljen sam u ovaj sport, sve sam mu podredio. Motivacija mi je najmanji problem, uvek hoću da napredujem i osvajam turnire", zaključio je Đoković.

Đoković će u ponedeljak u prvom kolu igrati protiv Španca Huana Karlosa Ferera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track