(KURIR TV) GENERALNI SEKRETAR VATERPOLO SAVEZA ZA KURIR: Serija je jednom morala da se prekine, podržite momke u borbi za bronzu
Foto: Kurir Sport/Gojko Filipović

Intervju

(KURIR TV) GENERALNI SEKRETAR VATERPOLO SAVEZA ZA KURIR: Serija je jednom morala da se prekine, podržite momke u borbi za bronzu

Ostali sportovi -

Geralni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan u razgovoru za Kurir kaže da je poraz u polufinalu Svetskog prvenstva nešto što je jednom moralo da se desi.

Specijalno za Kurir iz Budimpešte - Gojko Filipović

- Sve do utakmice sa Hrvatskom naša rerpezentacija je pokazala vrhunski kvalitet koji je pokazivala godinama. Desio se taj poraz, ali normalno je da u seriji koja traje četiri godine dođe do nečega takvog. Sutra nas čeka utakmica za treće mesto i ja sam optimista, ali se ne bih složio da će biti lako. Treba se podići posle poraza. Verujem u ove momke jer su bezbroj puta pokazali da to mogu. Ipak, utakmica je jedna, pa ćemo sve videti sutra.

Nepodeljeno je mišljenje da je utakmica Srbija - Hrvatska bila finale pre finala i da je viđen možda i najbolji meč u poslednjih desetak godina?

- Pa, nije bilo finale, bilo je polufinale. To će da nam pokaže utakmica za zlato između Mađarske i Hrvatske. Ali, gledali smo dobar vaterpolo, interesantnu utakmicu, smenjivanje u vođstvu, mnogo golova... Bilo je interesantno za gledanje.

Kako ocenjujete organizaciju SP?

- Moram da kažem fantastično. To što Mađari prave i to što mi pravimo to malo ko može kada su vaterpolo, odnosno vodeni sportovi u pitanju. Impresioniran sam svim onim što smo videli. Posebno mi je drago da je veliki broj naših medija prisutan ovde zahvaljujući Uniqua osiguranju koje je zdušno pomoglo Vaterpolo savez Srbije i koje je zvanično osiguranje naše reprezentacije, kao i narednih takmičenja koje ćemo organizovati u Beogradu i Novom Sadu.

Koju bi ocenu dao SP u Budimpešti gledajući i organizaciju i rezultat?

- Ocena... Mislim da kada se sve spoji to mora biti jedna jaka desetka, a nisam ni sumnjao da će biti tako. Mi smo organizujući EP sve podigli za jednu lestvicu, Mađari sad sa SP za još jednu i nadam se da će se nastaviti tako i da ćemo se približiti popularnim sportovima poput fudbala i košarke.

Koja je poruka navijačima pred utakmicu za treće mesto sa Grcima?

- Pozvao bih sve koji mogu da dođu i podrže momke jer oni to zaslužuju. Voleo bih da dođu u što većem broju i da zajednički osvojimo tu bronzu. Svaka medalja na ovako velikom takmičenju je vredna!

UNIQA zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track