ZVEZDO, MESTO TI JE U EVROPI: Legende crveno-belih oduševljene
Foto: Dado Đilas

TAKO SE IGRA

ZVEZDO, MESTO TI JE U EVROPI: Legende crveno-belih oduševljene

Fudbal -

Imamo kvalitet, za razliku od ranijih godina, sad pucamo od samopouzdanja, ali u Pragu ne treba da srljamo, kaže proslavljeni fudbaler crveno-belih Dragiša Binić

foto: Saša Pavlić

Pre utakmice sa Spartom većina navijača Crvene zvezde je priželjkivala bilo kakvu pobedu, a nakon 90 minuta nadmetanja sa češkim predstavnikom pristalice crveno-belih žale zbog „skromnih 2:0“, jer je srpski vicešampion u svemu nadigrao rivala i dokazao da mu je mesto u narednom kolu.

foto: Dado Đilas

S tom konstatacijom slažu se i legendarni golman Stevan Dika Stojanović i njegov saigrač iz najslavnije generacije Zvezde Dragiša Binić, ali obojica upozoravaju da među zvezdašima ne sme da bude euforije, jer bi ona u ovom trenutku mogla da bude pogubna.

- Odigrali smo baš onako kako je trebalo. Sjajno smo otvorili utakmicu i već na startu iznenadili Spartu, koja nije umela da se snađe. Zvezda ima kvalitet, ali je u protekloj sezoni izgubila samopouzdanje i nedostajalo joj je jedno ovakvo iskustvo da se vrati. Mesto joj je u Evropi, to je dokazala i zaista verujem da ćemo uspeti da eliminišemo Čehe. Naravno, treba biti oprezan, ne sme se srljati, ali ukoliko damo jedan gol u Pragu, sve je rešeno, a onda uz malo sreće možemo i do plasmana u grupe - ističe Dika, dok popularni Bina dodaje:

- Sparta ništa nije pokazala i Zvezda je u svemu bila superiorna. Pokazalo se da veći budžet ne znači nužno i bolji kvalitet, što su naši igrači pokazali na terenu. Da smo dali još jedan gol, 90 odsto bismo se plasirali u dalji tok takmičenja, dok su nam šanse ovako nešto malo manje. Zvezda će i u Pragu imati veliku podršku navijača, među kojima ću verovatno biti i ja, tako da sam uveren u zajedničko radovanje.

foto: Instagram

Veselo

SAVIĆ KITIO PEVAČA U KAFANI!

Znali su crveno-beli da proslave veliki trijumf. Vujadin Savić je na svom Instagram profilu otkrio da je „treće poluvreme“ odrađeno u kafani uz dobru muziku, a sudeći po snimku, dobro je prošao i pevač. Vujadinu su društvo pravili Aleksandar Luković, Zoran Rendulić...

Pre toga je bilo veselo i u svlačionici Crvene zvezde.

foto: Instagram

Oduševljeni debitant

BORJAN: POBEDA ZA SINA FILIPA!

Dobar golman je pola tima, a da je tako pokazao je - Milan Borjan.

Kanadski reprezentativac rodom iz Knina nije mogao da poželi lepši debi u dresu Crvene zvezde. Branio je bezgrešno, a navijači su posle dužeg vremena mogli da konstatuju da je njihov voljeni klub konačno dobio golmana koji nije samo linijaš.

- Zahvalio bih navijačima na lepom dočeku, nestvaran je osećaj. Naježio sam se kada sam čuo ceo stadion kako peva - impresioniran je Borjan.

A najveću podršku tokom meča ovaj iskusni golman dobijao je iz svoje kuće, odakle su ga bodrili supruga Snežana i sin Filip.

- Supruga mi daje podršku u svakom segmentu - jasan je Borjan, koji je ovu pobedu u Evropi posvetio sedmomesečnom nasledniku.

Kurir / Konstantin Radulović

Foto: Saša Pavlić, Instagram, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šest stvari koje niste videli sa Marakane!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track