Marko Novaković prvak Evrope

Tri medalje za kajakaše

Marko Novaković prvak Evrope

Ostali sportovi -
Novaković je na nadmetanju u Zagrebu, stazu preveslao za 34 sekunde 437 stotinki.

Kajakaš Marko Novaković je samo dva dana pošto je saznao da će biti učesnik Olimpijskih igara u Londonu, postao je šampion Evrope u olimpijskoj disciplini K 1-200 metara, jer je na nadmetanju u Zagrebu, stazu preveslao za 34 sekunde 437 stotinki.

U šoku sam. Još nisam svestan šta sam uradio. Hvala svima na podršci. Mislim da sam ovim rezultatom potvrdio da poziv u London nije bio slučajan, konstatovao je novopečeni šampion Evrope i olimpijac Marko Novaković.

Dvosed Duško Stanojević - Dejan Pajić okitio se svojim prvim srebrom, dok je olimpijski četverac došao do svoje prve, bronzane medalje. Srpski četverac u sastavu Milenko Zorić, Erin Holpert, Aleksandar Aleksić i Dejan Terzić osvojio je bronzanu medalju u A finalu discipline k-4 1.000m.

Posada olimpijskog četverca bila je treća u cilju iza čamaca Danske i Rusije, saopštio je Kajakaški savez Srbije.

Čestitka predsednika Nikolića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je Marku Novakoviću, koji je na seniorskom prvenstvu Evrope u kajaku i kanuu u disciplini k-1 200 metara osvojio zlatnu medalju i time ušao u istoriju kao prvi osvajač zlatnog odličja na evropskim šampionatima u jednoj olimpijskoj disciplini.

U saopštenju Pres službe predsednika, navodi se da je Nikolić čestitao i Dušku Stanojeviću i Dejanu Pajiću osvajanje srebrne medalje u disciplini k-2 500 metara i olimpijskom četvercu Milenko Zorić, Ervin Holpert, Aleksandar Aleksić i Dejan Terzić, koji su osvojili bronzanu medalju.

Nikolić je istakao da Srbija očekuje da naši kajakaši sličan i još bolji uspeh ostvare i na Olimpijskim igrama u Londonu i da je ubeđen da će oni ta očekivanja i ispuniti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track