NE PLAŠIMO SE HRVATA: Rukometaši spremni za Evropsko prvenstvo!
Foto: Fonet

U SUSRET EP Nemanja Zelenović širi optimizam

NE PLAŠIMO SE HRVATA: Rukometaši spremni za Evropsko prvenstvo!

Ostali sportovi -

Srpski desni bek ubeđen da će tim koji predvodi selektor Jovica Cvetković biti najprijatnije iznenađenje na Evropskom prvenstvu u Splitu

Srpski rukometaš Nemanja Zelenović (27) ubeđen je da će reprezentacija naše zemlje biti najprijatnije iznenađenje na Evropskom prvenstvu koje će od 12. do 28. januara biti održano u Hrvatskoj.

Izabranici Jovice Cvetkovića igraće u Splitu u grupi sa domaćinom, te selekcijama Islanda i Švedske. Desni bek „orlova“ jedva čeka početak Evropskog prvenstva.

Jaka grupa

- Čeka nas težak posao. Vrlo jaka grupa, posebno što igramo protiv domaćina. Ne plašimo se bilo koga, jer smo svesni da imamo veliki potencijal i da na EP možemo da iznenadimo i napravimo dobar rezultat. Bez preterivanja ili lažne skromnosti kažem da Srbija može mnogo. Pokazali smo to u kvalifikacijama, a sistem selektora Jovice Cvetkovića nam odgovara - rekao je Nemanja Zelenović za Kurir.

Hrvatski mediji s velikom dozom potcenjivanja pišu o srpskim rukometašima, ističu da smo precenjen tim i da će lako s nama izaći na kraj:

- Ne bih se složio s njima, ali neka ih, neka tako nastave. Mislim da time samo grade samopouzdanje. To je mač sa dve oštrice, ali neka o tome oni brinu. Znam samo da svi mi koji nosimo dres Srbije igramo u dobrim klubovima. Protiv Hrvatske igramo prvi meč na EP i očekujem da baš u toj utakmici pokažemo našu najbolju partiju. Hrvate poštujemo i cenimo s obzirom na sve što su do sada uradili, ali verujemo da možemo da ih iznenadimo.

Iskustvo

Nemanja Zelenović s velikim uspehom igra za nemački Magdeburg, a tamo mu društvo pravi pivot iz reprezentacije Hrvatske Željko Musa.

- Nas dvojica smo pre svega jako dobri prijatelji, posebno van terena. Tu nam je i Slovenac Marko Bezjak, pa se odlično razumemo. Jedan drugome pomažemo u adaptaciji u Magdeburgu. Tek ćemo da pričamo o reprezentacijama kad se vratimo u klub - poručio je Zelenović.

Aleksandar Radonić

Gorući problem

KLUBOVIMA JE POTREBAN NOVAC

Srpski rukomet tavori u prosečnosti u poslednje dve decenije. Klubovi su na margini, a reprezentacija nema kontinuitet u uspesima.

- Verujem da dolaze bolji dani za srpski rukomet. Meni je žao što naši klubovi nemaju novca i što ne mogu da igraju Evropu. To je ogroman problem. Iskreno se nadam da će neko uvideti potrebu da se pomogne klubovima i da ćemo imati po dva ili tri kluba u evropskim takmičenjima. Jedino rezultat klubova vraća publiku, a time i interesovanje mladih - smatra Zelenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track