VRAĆAM SE: Jelena Dokić smršala 30 kilograma!
Foto: Profimedia

SNAGA

VRAĆAM SE: Jelena Dokić smršala 30 kilograma!

Tenis -

NOVI IZAZOVI Nekada četvrta teniserka sveta, Australijanka srpskog porekla pobedila probleme s tiroidnom žlezdom i počela ponovo da trenira

Važila je za jednu od najboljih i najperspektivnijih teniserki, stigla do četvrtog mesta na svetu, ali su je dešavanja van terena onemogućila da postigne i više. Jelena Dokić (34) ponovo je na terenu! Zasad prvenstveno radi zdravlja, ali...

- U ovom trenutku treniram zbog užitka i zbog zdravstvenog stanja. Borila sam se s problemima sa tiroidnom žlezdom i skoro dve godine nisam kročila na teren - otkriva Dokićeva.

Kao posledica bolesti za Jelenu su stigli i kilogrami, na koje kao sportista nije navikla. Bitka sa gojaznošću trenutno je iza nje, a nakon što je skinula 30 kilograma, čuvena teniserka poručuje da će nastaviti bitku i dodaje da joj se u mislima pojavila i mogućnost povratka profesionalnom tenisu.

- Sjajno je biti ponovo na terenu i udarati loptice. Pošto nisam napustila tenis zato što sam htela, nego zato što su me povrede i operacije odvojile od terena, priznajem da sam u poslednje vreme počela da razmišljam kako bi to bilo ponovo zaigrati na velikim turnirima. Ali, hajde da ne idem ispred sebe. Zdravlje i kondicija zasad su na prvom mestu - zaključila je Jelena.

Gojko Filipović

Porodični problemi prošlost

PODRŠKA OCA DAMIRA

Jelena Dokić je tokom karijere imala dosta problema s ocem Damirom. Jedno vreme čak nisu pričali, a porodična drama dobila je srećan epilog i nekadašnja teniserka sada ima podršku Damira Dokića.

JELENA DOKIĆ

Najbolji plasman: - četvrto mesto na WTA listi

Titule u singlu: - 2001. Rim, Tokio, Moskva

- 2002. Sarasota, Birmingem

- 2011. Kuala Lumpur

Titule u dublu: - 2001. Linc

- 2002. Sarasota, Los Anđeles, Linc

Zarada: - 4.481.044 dolara

Pobede/porazi: - 348/221

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da li je Lukakuov penis najveći problem engleskog fudbala?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track