DRUGA POBEDA U KVALIFIKACIJAMA: Rukometašice Srbije pobedile Makedoniju
Foto: RSS

Trijumf u gostima

DRUGA POBEDA U KVALIFIKACIJAMA: Rukometašice Srbije pobedile Makedoniju

Ostali sportovi -

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je večeras u gostima Makedoniju sa 33:27 (14:15) u drugom kolu Grupe tri kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Katarina Krpež Šlezak sa sedam golova, dok je šest postigla Sanja Radosavljević.

U selekciji Makedonije istakla se Teodora Keramičeva sa šest golova.

Srbiji je ovo druga pobeda u kvalifikacijama, dok je Makedonkama ovo drugi poraz.

Srbija se nalazi na deobi prvog mesta Grupe tri sa Švedskom koja je nešto ranije večeras pobedila Farska Ostrva sa 33:15.

Kvalifikacije za EP nastaviće se u martu sledeće godine, kada će Srbija dočekati Švedsku.

MAKEDONIJA - SRBIJA 27:33 (15:14) Skoplje SRC Kale Gledalaca - 800

MAKEDONIJA: Gakidova 5, Đorđievska D 3, Borizovska 1, Petkovska šest odbrana, Despodovska, Loevska, Đorđeevska E 4. Serafimovska dve odbrane, Nikolić 1, Keramičeva 6, Trpkovska, Jovanovska, Ristovska 5(1), Livrinić 1, Sazdvoska 1, Antić jedna odbrana

SRBIJA: Radosavljević 7, Krpež Šlezak 9(1), Milojević, Kuridža, Lekić 4, Lavko 5, Janjušević, Radojević T, Radojević D , Obradović 4, Tomašević devet odbrana, Nikolić, Stoiljković 2(1), Tatalović četiri odbrane, Petrović 2, Dmitrović

SEMAFOR: 3:4 (6.) 6:5 (11.) 8:10 (16.) 12:11 (23.) 17:15 (34.) 19:22 (42.) 21:24 (46.) 24:28 (52.) 25:31 (57.)

Ljubomir Obradović, selektor reprezentacije Srbije:

- Očekivao sam tešku utakmicu zato što je to Makedonkama bila velika šansa. Našoj ekipi fali težih provera. U prvom poluvremenu nismo bili na nivou drugog dela. Da li važnost utakmice ili mala neuigranost, važno da je odbrana bila aktivnija u drugom poluvremenu i da je sve došlo na svoje mesto. Ne mogu biti zadovoljan u potpunosti, jer je premalo dana, treninga i prostora da radimo. Iskoristili smo maksimalno koliko smo mogli. Čekamo 20. novembar da nastavimo.

Sanja Radosavljević, levo krilo reprezentacije Srbije:

- Na početku je bilo malo komplikovano, ali je važno da smo ispunile cilj. Nadam se da će ova pobeda biti dovoljna za plasman u Francusku. Moram da pohvalim celu ekipu, odbrana je zaigrala kako zna i ume, a onda smo mi to iskoristile da postignemo lake golove. Imamo dve pobede, srećne se vraćamo u svoje klubove. Nadam se najboljem na Svetskom prvenstvu.

Kurir sport/Beta

Foto: RSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track