SASTANAK U LOZANI: Maljković i Bah o razvoju sporta u Srbiji
Foto: AP

NOVI PLANOVI

SASTANAK U LOZANI: Maljković i Bah o razvoju sporta u Srbiji

Ostali sportovi -

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković u Lozani su razgovarali o razvoju sporta u Srbiji i međunarodnog olimpijskog pokreta.

Maljković je Bahu predstavio planove Olimpijskog komiteta Srbije i saradnje sa MOK-om u naredne četiri godine, za šta je dobio punu podršku predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta, navodi se u saopštenju OKS.

Bah je delegaciju Olimpijskog komiteta Srbije rekao da će MOK nastaviti da podržava OКS u nastojanjima da sport u Srbiji zadrži autonomiju i dobru saradnju s državnim institucijama.

Delegacija OKS je Bahu i direktoru Olimpijske solidarnosti Pere Mirou predstavila izveštaj o aktivnostima u prethodne četiri godine.

"OKS je nedvosmisleno veoma kompetentna organizacija koju u MOK-u ocenjujemo najvišim ocenama. OKS je uradio izvanredan posao, što je bilo izuzetno korisno za sportiste u Srbiji. Ja i na dalje očekujem produktivnu saradnju na zadovoljstvo na obostrano zadovoljstvo", rekao je Pere Miro.

U delegaciji OKS su, pored Maljkovića, bili i potpredsednik Žarko Zečević, generalni sekretar Đorđe Višacki i predsednik Кomisije za međunarodno – sportsku saradnju Ivan Mrkić.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Svetske rvačke federacije i član Međunarodnog olimpijskog komiteta Nenad Lalović.

kurir.rs / Beta foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Istorijsko veče srpskog fudbala? Ovo su sastavi koji će pokušati da obezbede proleće u Evropi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track