Najnovije vesti

PRVOM ČOVEKU MOK IKONA NA POKLON: Maljković i Bah se sastali u Lozani
Foto: OKS

Poseta Međunarodnom olimpijskom komitetu

PRVOM ČOVEKU MOK IKONA NA POKLON: Maljković i Bah se sastali u Lozani

Ostali sportovi

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije, na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem, u sedištu Međunarodnog olimpijskog komiteta u Lozani održala je sastanak sa prvim čovekom te organizacije Tomasom Bahom.

Sastanku sa Bahom prisustvovali su potpredsednik OKS Žarko Zečević, generalni sekretar Djorde Višacki, predsednik Komisije za medunarodno - sportsku saradnju Ivan Mrkić, kao i predsednik Svetske rvačke federacije i član MOK Nenad Lalović.

 

Sastanak je prošao u prijateljskom tonu, a razgovaralo se o mnogo tema koje su važne za dalji napredak sporta u Srbiji, ali i razvoj međunarodnog olimpijskog pokreta.

 

Predsednik OKS Maljkovic predstavio je planove za dalji razvoj OKS i saradnju sa MOK tokom naredne četiri godine, za šta je dobio punu podršku Baha.

 

Sa druge strane, Bah je delegaciju OKS uverio da će MOK nastaviti da podržava OKS u svojim nastojanjima da sport u Srbiji zadrži svoju autonomiju i da, u isto vreme, održi dobru saradnju sa državnim institucijama.

 

foto: OKS

 

Direktor Olimpijske solidarnosti Pere Miro izjavio je OKS veoma kompetentna organizaciju i da je MOK ocenjuje najvišim ocenama.

 

"OKS je uradio izvanredan posao, što je bilo izuzetno korisno za sportiste u Srbiji. Ja i na dalje očekujem produktivnu saradnju na zadovoljstvo i obostrano zadovoljstvo", rekao je Miro.

 

Poseta je iskorišćena i za konkretne dogovore sa Morom vezano za podržavanje sportskih programa, kao i programa promocije olimpijskih vrednosti OKS, tako da će se realizacija ovih programa nastaviti širom Srbije i u naredne četiri godine pod pokroviteljstvom Olimpijske solidarnosti.

 

Tanjug

Foto: OKS

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Istorijsko veče srpskog fudbala? Ovo su sastavi koji će pokušati da obezbede proleće u Evropi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...