BOKSERSKI SPEKTAKL U ARENI: Sandru Poletanu zlatna rukavica
Foto: Promo

takmičili se najbolji bokseri

BOKSERSKI SPEKTAKL U ARENI: Sandru Poletanu zlatna rukavica

Ostali sportovi -

Najbolji domaći bokser je Vladan Babić, a za najborbeniji par finala proglašeni su Rus Vladimir Uzunijan i Dragan Veljković iz Srbije

Bokserski spektakl za zlato!

Beogradska „Štark Arena“ ugostila je najbolje boksere Srbije i asove iz još dvadeset zemalja (među kojima i selekcije iz Kine i Rusije) na 60. jubilarnom turniru „Zlatna rukavica“. Pobedu, odnosno „Zlatnu rukavicu“ kao najbolji takmičar ovog turnira odneo je bokser iz BiH Sandro Poletan koji je u finalu pobedio Slovenca Venka Aljaza 3:0.

Poletanu su „Zlatnu rukavicu“ uručili predsednik OKS Božidar Maljković i legenda srpskog boksa Mirko Puzović.

foto: Promo

Najbolji tehničar je Dušan Janjić kome je pehar uručio Dragomir Vujković legenda srpskog boksa. Za najbolju selekciju na turniru proglašena je Srbija.

Najbolji domaći bokser je Vladan Babić, a za najborbeniji par finala proglašeni su Rus Vladimir Uzunijan i Dragan Veljković iz Srbije kome je pehare uručio Damir Škaro. Najbolji je Momčilo Jakovljević iz Srbije, a specijalnu nagradu primio je i najbolji novinar boksa u Srbiji Dušan Vasiljević.

foto: Promo

Očekivano veliko interesovanje publike i sportske javnosti za turnir „Zlatna rukavica“ koji se prvi put u njegovoj bogatoj istoriji održao pod svodovima bastiona srpskog sporta, u „Štark Areni“ iznedrilo je oko 5.000 ljubitelja plemenite veštine.

Finalu je prisustvovao i predsednik organizacionog odbora „Zlatne rukavice 2017“ gradonačelnik Beograda Siniša Mali, pod čijim pokroviteljstvom se i održavao ovaj spektakl. Zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Beograda ulaz je bio besplatan za sve ljubitelje plemenite veštine.

Veliko interesovanje publike privuklo je prisustvo legendi ex Yugoslavije. Mirko Puzović je predsednik žirija, u u kome su jos velikani ringa Dragomir Vujković, Ace Rusevski, Milivoj Labudović, a posebno je iznenađenje dolazak Damira Škara posle 28 godina. On je osvajač olimpijske medalje u Seulu.

foto: Promo

Na finalu su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog, kulturnog i sportskog života Beograda. Među brojim poznatim ličnostima koje su prisustvovale ovom spektaklu u Areni bili su i teniski asovi Nenad Zimonjić (sa sinom Leonom) i Filip Krajinović, pevač Saša Vasić, glumac Slobodan Stefanović.

Posebno interesovanje pobudio je nastup ruskog boks asa Vladimira Uzuniana koji je 3:0 pobedio reprezentativca Srbije Dragana Veljkovića.

Legenda jugoslovenskog boksa Damir Škaro je oduševljen manifestacijom i borbama prikazanim u Areni.

foto: Promo

„Ovo je definitivno povratak pravog boksa na prostore bivše Jugoslavije. Sjajna organizacija, odličan boks obećavaju da je budućnost ovog sporta u kome smo moje kolege i ja beležili svetski vredne i priznate rezultate.

Posle dugo vremena video sam se sa drugovima iz reprezentacije nekadašnje Jugoslavije, sa Rusevskim, Vujkovićem, Puzovićem i Labudovićem. „Zlatna rukavica“ je zaista zlatna, za nju smo se borili, trenirali, živeli, ona nas je posle nekoliko decenija ponovo okupila i hvala joj na tome, trenuci za ne zaborav“ – zaključio je Škaro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track