DUŠAN SAVIĆ PONOS SRBIJE: Naš najbolji bodibilder drugi na Gala kupu u Nišu
Foto: Promo

PRESTIŽNO TAKMIČENJE

DUŠAN SAVIĆ PONOS SRBIJE: Naš najbolji bodibilder drugi na Gala kupu u Nišu

Ostali sportovi -

Reprezentativac Srbije u bodibildingu i benč presu Dušan Savić (27) iz Prokuplja zauzeo je drugo mesto na međunarodnom Gala kupu u Nišu, u GPC federaciji u disciplini RAW benč pres.

Savić koji je višestruki državni šampion u svim federacijama u bodibildingu i benč presu, drugi na Balkanu, treći u Evropi i peti na svetu, ovog puta je u Nišu osvojio drugo mesto u kategoriji seniora do 90kg i uspeo da podigne tegove teške 175kg iz benč presa.

1 / 6 Foto: Promo

"Zauzeo sam drugo mesto na međunarodnom kupu, ovo je kao mini balkansko takmičenje jer su takmičari bili iz Srbije, Crne Gore, BiH, Makedonije i Bugarske. Momak koji me je pobedio je balkanski prvak za ovu godinu, a ja sam uspeo da pobedim protivnike iz Bugarske. U odnosu na svoju telesnu težinu podigao sam duplo više jer imam 87kg. Ovo je poslednje takmičenje za ovu godinu i malo se već osećam umorno pa zato i smatram da nisam ni blizu svoje prave forme, ali ne očajavam i ne dižem zastave bele nikada", rekao je Savić i dodao:

"Moj mentalitet je takav da se nikada ne predajem bez obzira na okolnosti. Mada treba paziti na putu do vrha u kakvu ličnost prerastamo, da nam cilj bude da postanemo ljudi pre svega pa tek onda šampioni. Želja u meni za rivalstvom postoji da bih postao bolji, protivnik je tu samo kao mera".

Saviću će sledeća godina biti prepuna takmičenja i planira da promeni svoje takmičarske kategorije, pa će tako u bodibildingu ići u kategoriji seniora do 90kg, a u benč presu u kategoriji seniora do 100kg.

"Ako bih se koncentrisao na dalje takmičarske planove, smatram da će sledeća godina za mene biti najbolja od svih predhodnih jer sam kvalifikovan za Balkansko, Evropsko i Svetsko prvenstvo u benč presu, takođe su u planu najprestižnija takmičenja u bodibildingu gde ću gledati na sebi svojstven način pomeriti lične granice na viši nivo i biti sinonim za nepobedivost u ova dva sporta. Za sada iza sebe imam 28 takmičenja i 26 osvojenih medalja od kojih su 15 zlata, 6 srebra i 5 bronze".

Dušan Savić je godinama unazad jedan od najuspešnijih sportista Prokuplja, a i Južne Srbije, a nikada nije odlikovan od lokalne samouprave kao sportista godine.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track