RUKOMETAŠ RASTKO STOJKOVIĆ OGORČEN: Šalju nas kao ovce na klanje!
Foto: Profimedia

Šokiran

RUKOMETAŠ RASTKO STOJKOVIĆ OGORČEN: Šalju nas kao ovce na klanje!

Ostali sportovi -

Svih ovih godina svima smo služili samo kao otirač. Dosta je toga! Najlakše je pljuvati po nama, a u srpskom rukometu je sve loše, kaže osvajač srebra sa EP

Srpski rukometaši su najmanji krivci za debakl na Evropskom prvenstvu, tvrdi reprezentativac Rastko Stojković.

Osvajač srebrne medalje na EP 2012. nije igrao na poslednjem šampionatu u Hrvatskoj zbog povrede, ali je ogorčen na sve one koji upiru prstom na igrače. Rastko Stojković tvrdi da je rukometašima više prekipelo da posle svakog neuspeha budu stavljani na stub srama u javnosti, dok se glavni krivci skrivaju iza njih.

foto: Reuters

Tek ćete videti

- Poslali su nas kao ovce na klanje! Vreme je da se konačno kaže čime smo mi rukometaši okruženi i u kakvoj atmosferi odlazimo na velika takmičenja. Svih ovih godina svima smo služili samo kao otirač. Vreme je da se s tim prekine. Dosta je bilo pljuvanja po nama - u dahu je rekao Stojković, a potom nastavio:

- Uskoro ćemo mi rukometaši izaći u javnost. Za dve do tri nedelje. Tačno ćemo da navedemo ko, kada, kako i gde je šta pričao. Neće to biti kuloarske priče, već samo argumenti. Biće dosta igrača, jer ovo omalovažavanje više ne možemo da gledamo. Momir Ilić, Nikola Manojlović i ja imamo evropsko srebro i nećemo više da ćutimo.

foto: EPA

Ne bavim se politikom

Razmirice u RSS, tuča između selektora Cvetkovića i Škrbića, javni istup Milana Đukića iz Vojvodine jasno pokazuju da stanje nije dobro.

- Sportista sam i neću da se bavim politikom. U srpskom rukometu sve loše izgleda. Ne želim da skupljam jeftine poene, već da odbranim momke. Najlakše je udariti na njih, a oni su osvajači Lige šampiona, igraju za najbolje klubove Evrope... Prosto je neverovatno da 80 odsto igrača posle velikih takmičenja s reprezentacijom traži pomoć dobrog psihologa - istakao je Stojković.

Poruka legendi

NEĐO, ZAŠTO NAS OMALOVAŽAVAŠ?

Rastku Stojkoviću posebno je teško palo nerazumevanje Nedeljka Jovanovića:

- Neđu cenim kao velikog sportistu, ali su me pogodile njegove reči u kojima je napao rukometaše tokom EP, a i ranije. Čemu omalovažavanje? Moja generacija je uzela srebro, a ono ništa ne vredi, dok njegova bronza ima zlatni sjaj. Nije baš tako. Zna on vrlo dobro šta se sve dešavalo na pripremama. Što to ne kaže javno?!

Prljav veš

VODILI NAS SELEKTORI BEZ LICENCE

Rastko Stojković kaže da će konferencija koju će organizovati sa saigračima otkriti mnoge anomalije u srpskom rukometu:

- Biće to otapanje vrha ledenog brega! Pa ljudi u Srbiji ne znaju da smo mi imali selektora bez licence u dva ciklusa. Na klupi je sedeo Branislav Zeljković, a vodio nas je Dejan Perić, koji nema licencu. I tada su igrači bili krivi! Iza kulisa se godinama izmišljaju razne priče o nama, a putem TV prenosa nas pljuju i govore da nećemo da se borimo za Srbiju, što nije istina.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Profimedia, Reuters, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kanga još nije prodat, a kad‘ će ne znamo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track