SRPSKA NADA U KARTINGU: Andrej Petrović u Italiji stigao do finala!
Foto: plumrace.com

PRVI VIKEND U SEZONI

SRPSKA NADA U KARTINGU: Andrej Petrović u Italiji stigao do finala!

Ostali sportovi -

Andrej Petrović aktuelni šampion klase Mini u kartingu prvo ovosezonsko takmičenje odradio je finalnog vikenda januara na stazi Rejsvej Adrija u okviru WSK kupa u Italiji.

Četiri dana trajali su okršaji na stazi u klasi Mini. Od ukupno 94 takmičara, Andrej je izborio finale i u konkurenciji 34 vozača završio je na 13. mestu.

foto: plumrace.com

Hronološki gledano, Petrovići, junior Andrej i senior Srđan, počeli su od četvrtka sa podešavanjem kartinga, slobodnim treninzima, eliminacionim trkama, polufinalima i na kraju finalnim takmičenjem.

– Posle svega kad sagledam mogu reći da sam zadovoljan plasmanom posle prvog takmičarskog vikenda u sezoni i mogu reći da smo ostvarili uspeh, ali Andrej ne deli moje mišljenje, što je svakako dobro jer to je pokazatelj da ga krasi pobednički mentalitet. Činjenica je da smo imalo prilično pehova sa kartingom i mali nedostatak sportske sreće. Ispalo je na kraju da je karting perfektno radio samo na finalnoj trci. Andrej je startovao sa 15. pozicije i završio na 13. mestu. Jednostavno, tako je ispalo, ali smatram da je vredno naglasiti da je u konkurenciji 94 takmičara stigao do finala. U finalnoj trci stratovao je iz sedmog reda, praktično u prvoj polovini startne rešetke. Jedino ko je prisustvovao kada startuje 34 kartinga može da shvati kakva je to gužva i kakav je to udar adrenalina, kako za kartingaše, tako i za nas koji to gledamo – rekao je otac Srđam finansijer, strateg i mehaničar.

foto: plumrace.com

Po završenom takmičenju, usledilo je pakovanje i povratak kući u Beograd na kraću pauzu, jer koliko sledećeg vikenda Petrovići ponovo kreću na put u Italiju na novo takmičenje.

– U ovom periodu prioritet nam je da stičemo iskustvo kroz trkačke kilometre na međunarodnim takmičenjima, jer to je jedini način da napredujemo, i ujedno budemo spremni za start domaćeg šampionata. Potrebno je da tokom čitave godine imamo kontinuitet na karting stazi, što je u ovom periodu godine jedino izvodljivo u okruženju – jasan je Srđan Petrović, otac mlađanog Andreja.

(Kurir.rs, Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track