GRAĐEVINARI ZNAJU ZAŠTO SU U TURSKOJ: Nikolić komandovao opstanak u Superligi
Foto: FK Rad

PRIPREME U BELEKU

GRAĐEVINARI ZNAJU ZAŠTO SU U TURSKOJ: Nikolić komandovao opstanak u Superligi

Fudbal -

Obeshrabrujuće ostvarenje tokom jesenje polusezone, ekipa Rada želi da oboji pobedničkim tonovima u nastavku šampionata.

Recept za opstanak na superligaškoj sceni se traži u najreprezentativnijem delu antalijske regije, Beleku.

- Velika zahvalnost ljudima iz uprave kluba koji su nam omogućili izuzetne uslove za pripreme. Svesni prioritetnog zadatka da sačuvamo Rad u eliti, svakom treningu i utakmici pristupamo sa maksimalnom ozbiljnošću i jasno definisanim zadacima svakog pojedinca koji se od njega očekuju. Zadovoljan sam zdravstvenim biltenom igrača, jer nema rekovalescenata i primetan je voljni momenat kod svih selektiranih fudbalera – započinje razgovor strateg ekipe Rada, Slađan Nikolić.

foto: FK Rad

"Građevinari" će biti smešteni u okviru hotelskog kompleksa "Papijon (u prevodu sa francuskog - leptir), koji svojom lepotom i sadržajima omogućuje sve potrebno za realizaciju zadataka koji je definisao stručni štab.

Pre podne se radilo u teretani na vežbama snage po direktivi Nikolićevog asistenta, Dejana Rusmira, a onda su dva treninga odrađena na terenu u okviru hotelskog kompleksa po izuzetno lepom i prijatnom vremenu.

Takmičarski duh je iniciran igrom na dva gola, a trijumfovali su igrači koji su nosili zelene markere. Satisfakcija pobednicinma je bila nošenje na leđima od strane gubitnika.

- Spremamo se i za prvu testnu proveru u Turskoj koja je zakazana za sredu, poslednjeg dana januara. Rival će nam biti mađarski prvoligaš Haladaš, koji ove godine slavi vek postojanja. Obično rezultat u pripremnim utakmicama nije od posebne važnosti, ali moja fudbalska filozofija je da svaki meč bez obzira na karakter susreta mora imati za cilj i rezultat, što nam je važno da se i psihološki i mentalno spremimo za prvenstvene izazove na proleće - smatra šef struke tima sa Banjice, Slađan Nikolić.

foto: FK Rad

Ekipa Rada će pored Haladaša, imati još pet provera u Antaliji. Drugog februara, rival izabranicima Slađana Nikolića će biti Baltika, a dan kasnije litvanski Stumbras. Za 7. februar je zakazan duel sa beloruskim Dinamom Brest, a završni meč je zakazan dan pred polazak za Beograd, 10. februara protiv budimpeštanskog MTK. Još uvek se traži rival za 9. februar.

(FK Rad)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track