Čavić: Imam treće vreme na svetu
Foto: REUTERS

Plivač pun optimizma

Čavić: Imam treće vreme na svetu

Ostali sportovi -
Posle olimpijskih kvalifikacija u Sjedinjenim Državama, ispred Čavića našli su se svetski rekorder Majkl Felps i Tajler Mekgil

Ne propustite...

Čavić ima novu curu

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić pred Olimpijske igre u Londonu ima treće vreme na svetu u disciplini 100 metara delfin.

Čavić je na Evropskom prvenstvu u Debrecinu ostvario vreme od 51.45 sekundi, koje je do proteklog vikenda bilo najbolje u 2012. godini. Ipak, posle olimpijskih kvalifikacija u Sjedinjenim Državama, što se tiče te discipline, ispred Čavića našli su se svetski rekorder Majkl Felps i Tajler Mekgil.

Felps je u Omahi 100 metara delfin isplivao za 51.14 sekundu, ispred Mekgila, koji je imao 18 stotinki zaostatka. Čavićevo vreme je u odnosu na Felpsovo lošije za samo 31 stotinku.

“Posle američkih kvalifikacija imam treće vreme na svetu, iza Felpsa i Mekgila. Biće interesantna trka u Londonu”, napisao je Čavić na svom profilu na društvenoj mreži Twitter.

Na američkim kvalifikacijama, Felps je izborio olimpijsku vizu za pet disciplina u Londonu. Pored na 100 metara delfin, svetski rekorder će na Olimpijskim igrama plivati i na 200 metara istim stilom, 200 i 400 mešovito, 200 slobodno, ali u tri štafete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track