IVANA, SADA POLETI: Četvoro naših takmičara nastupa na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici
Foto: Reuters

Juriš na novu medalju: Navijamo za srpske atletičare

IVANA, SADA POLETI: Četvoro naših takmičara nastupa na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici

Ostali sportovi -

Maja Ćirić i Tamara Salaški trčaće na 400 metara, Asmir Kolašinac će bacati kuglu, a Ivana Španović pojuriti najsjajnije odličje u skoku udalj.

Na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici koje danas počinje u Birmingemu navijaćemo za četvoro srpskih sportista.

Maja Ćirić i Tamara Salaški trčaće na 400 metara, Asmir Kolašinac će bacati kuglu, a Ivana Španović pojuriti najsjajnije odličje u skoku udalj.

A sad na zlato

Razumljivo je da će sve oči navijača biti uprte upravo u Ivanu i njen pokušaj da se okiti prvim svetskim zlatom. Španovićeva je aktuelna evropska prvakinja iz dvorane, pre dve godine na SP bila je srebrna i pravo je vreme za još jedan korak napred.

- Maksimalno sam fokusirana na Birmingem, a prethodna takmičenja, uključujući i Serbija open u Beogradu, poslužili su kao priprema za SP. Skok od oko 7,10 metara biće dovoljan za zlatnu medalju - rekla je nedavno naša šampionka, a sa njenim stavom složio se i trener Goran Obradović. - Smatram da će ta daljina, možda koji centimetar više, biti dovoljna za zlatnu medalju.

foto: ASS

Maja Ćirić je aktuelna prvakinja Srbije u trci na 400 metara, a rezultat od 52,78 ostvaren 20. januara u Beču doneo joj je normu za Svetsko prvenstvo.

- I trener i ja smo prijatno iznenađeni. Iako smo planirali da mi prvo veliko takmičenje bude na Evropskom prvenstvu u Berlinu, ipak će biti na Svetskom u Birmingemu - rekla je Maja, kojoj će SP biti vatreno krštenje. - Nemam mnogo iskustva na tako velikim takmičenjima, tako da ću pokušati što normalnije da pristupim trci i naučim što više iz nje.

foto: EPA

Daću sve od sebe

Tamara je znatno iskusnija i ima jasnu sliku šta je očekuje u Birmnigemu. - Očekujem da se što bolje snađem u kvalifikacijama, da pokušam prvih 200 metara da prođem brže, a posle kako bude. Ova disciplina u dvorani je mnogo drugačija od one napolju. Očigledno se ne snalazim najbolje u zatvorenom, ali ću svakako dati sve od sebe da uz malo sreće dođem do polufinala.

foto: Dado Đilas

Kolašinac MOŽDA MOGU MEĐU OSAM

Naš najbolji bacač kugle i jedini muški predstavnik na SP Asmir Kolašinac ne očekuje borbu za medalju u Birmingemu. - Na ovo prvenstvo idem potpuno rasterećen i bez prevelikih očekivanja. Imao sam dugu pauzu i jedino mi je bitno da se dobro takmičim. Ako budem na svom nivou, možda mogu da se nađem među prvih osam takmičara - rekao Kolašinac.

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Dado Đilas, EPA, ASS, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) Zvezdi i Partizanu, FSS oduzima bodove?! Aprilililiiiiii……!!!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track