ATANASIJEVIĆ JUNAK TRIJUMFA: Srpski reprezentativac odveo Peruđu u polufinale
Foto: Dragan Kadić

Sjajna partija u pobedi nad Ravenom od 3:0

ATANASIJEVIĆ JUNAK TRIJUMFA: Srpski reprezentativac odveo Peruđu u polufinale

Ostali sportovi -

Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević po ko zna koji put ove sezone je bio junak trijumfa Peruđe, a ovoga puta je bio najzaslužniji za plasman svog kluba u polufinale italijanskog prvenstva.

Peruđa je u trećoj, odlučujućoj utakmici slavila sa 3:0 protiv Ravene, sa 25:19, 25:18, 25:23 po setovima, posle jednog sata i 49 minuta igre.

Atanasijević i saigrači su tako sa 2-1 u seriji eliminisali klub sa severa Italije i obezbedili okršaje sa Trentinom u borbi za finale. Trentino, čije boje brani Uroš Kovačević, takođe je sa 2-1 u seriji bio bolji od Verone, koju sa klupe vodi selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić.

Treća utakmica serije između Peruđe i Ravene imala je najmanju neizvesnost, pošto je jedina rešena u tri seta. Domaći odbojkaši nijednog trenutka nisu ispuštali kontrolu nad rezultatom i na kraju su sasvim zasluženo prošli dalje.

Atanasijević je predvodio Peruđu sa 20 poena, a dvocifreni učinak imao je još samo Aleksander Berger, koji je utakmicu završio sa 11 poena. Drugi srpski odbojkaš Marko Podraščanin imao je četiri poena.

Na drugoj strani, Nikolas Marešal je upisao 12 poena.

Polufinalna serija između Peruđe i Trentina počinje u četvrtak i igra se na tri pobede. Atanasijević i njegovi saigrači su u dosadašnjem delu sezone nezaustavljivi, čemu u prilog idu i trofeji u Superkupu i Kupu Italije.

Pored italijanskog prvenstva, još su u konkurenciji za titulu u Ligi šampiona, u kojoj ih 3. i 10. aprila, između okršaja sa Trentinom, čekaju utakmice sa Lokomotivom iz Novosibirska u Top 6 fazi.

Kurir sport

Foto: Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : Srbima samo mrvice . Bogati će biti još bogatiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track