PRAZNIK DEČIJE RADOSTI: Održan dečiji maraton u beogradskom Zoo vrtu
Foto: Beogradski maraton

FILIP ŽIVKOVIĆ POBEDNIK

PRAZNIK DEČIJE RADOSTI: Održan dečiji maraton u beogradskom Zoo vrtu

Ostali sportovi -

U Beogradskom zološkom vratu danas je održan 25. Dečji maraton, u kojem je učestvovalo oko 150 predškolaca, a pobedio je Filip Živković sa Čukarice.

Malog šampiona lovorovim vencem nagradio je predsednik Svetskog udruženja maratona i uličnih trka Pako Borao, a pehar mu je uručio zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, koji je istakao da je Beograd ponosan na Dečji maraton.

Mladenović, koji je dodelio nagrade pobednicima, ocenio da je ovo zasigurno jedna od najlepših i najveselijih manifestacija u Beogradu, a o njegovoj masovnosti ukazuje podatak da je danas svečano zabeleženo učešće 400.000. mladog trkača.

Svi vrtići već četvrt veka organizuju kvalifikacije za decu predškolskog uzrasta, nakon čega se najbolji takmiče u Zoo vrtu. Na taj način oni ulaze u svet sporta, rekreacije i zdravog života. Beograd je ponosan na Dečji maraton, rekao je Mladenović.

On je naglasio da su ovih dana glavnom gradu u posetu došli predsednik Svetskog udruženja maratona i uličnih trka Pako Borao i potpredsednica ovog udruženja Marta Morales, koji su naznačili da nigde u svetu ne postoji ovakva trka.

Zbog toga smo svesni značaja manifestacije, koja predstavlja dragulj Beograda, istakao je Mladenović.

Zamenik gradonačelnika je zahvalio Beogradskom maratonu, koji decenijama istrajava u organizovanju ove trke kao uvertire u veliki maraton, kao i svima koji pomažu manifestaciju, vaspitačima i roditeljima.

kurir.rs / Tanjug

foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track