Najnovije vesti

EVROPSKI SJAJ SRPSKOG DŽUDOA: Nemanja Majdov srebrni u Tel Avivu!
Foto: Fonet

KUKOLJ PREDAO KRUNU

EVROPSKI SJAJ SRPSKOG DŽUDOA: Nemanja Majdov srebrni u Tel Avivu!

Ostali sportovi

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu u disciplini do 90 kilograma.

Majdov je do finala savladao Davida Klamerta iz Češke, Holanđanina Jespera Sminka i Turčina Batuhana Efermigla, a onda u borbi za zlato izgubio od Mihaila Igolnikova iz Rusije.

On je nastavio sa odličnim rezultatima na velikim tamičenjima, nakon što je prošle godine postao svetski prvak na šampionatu u Budimpešti.

Drugi srpski reprezentativac Aleksandar Kukolj, koji je branio titulu, neočekivano je ispao u drugoj rundi od Belorusa Jahora Varapajeua.

Srbija je prvenstvo Evrope u Tel Avivu završila sa dve medalje jer je Milica Nikolić došla do bronze u kategoriji do 48 kilograma.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uputio je čestitku Nemanji Majdovu, za osvojenu srebrnu medalju.

"Evropski sjaj srpskog džudoa - naš Nemanja Majdov vicešampion Evrope! Istrajan u cilju da ništa manje od medalje nije opcija kada se bori za svoju zemlju, uz mnogo rada i odricanja, Nemanja Majdov je simbol za ponos svih nas! Hvala ti Nemenja što se srpska zastava viori Evropom danas zahvaljujući tebi! Svaka čast šampione! Čestitam Nemanji, njegovom stručnom štabu i Džudo savezu Srbije na ovom uspehu!", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

(Tanjug, Foto: )

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...