SLAVNI RUS NA UDARU FBI ZBOG VEZA S PUTINOM I TRAMPOM: Američki agenti ispitivali Fedora Emelianenka u hotelskoj sobi (VIDEO)
Vladimir Putin i Fedor Emelianenko, Foto: profimedia/EPA

Šokantna poseta

SLAVNI RUS NA UDARU FBI ZBOG VEZA S PUTINOM I TRAMPOM: Američki agenti ispitivali Fedora Emelianenka u hotelskoj sobi (VIDEO)

Ostali sportovi -

Slavni ruski borac Fedor Emelianenko imao je neočekivani susret uoči borbe protiv Franka Mira na prestižnom Belatoru 198.

Legendarnog MMA takmičara posetili su u hotelskoj sobi agenti savezne kriminalističke policije (FBI), potvrdio je njegov menadžer Džeri Milen.

- FBI je došao u hotel i tražio Fedora. Bili su jako ljubazni. Popričali su s Fedorom nekoliko minuta, pričali su sa mnom. Jako su "cool" ekipa, to je sve što mogu da kažem - rekao je Milen.

Menadžer je dodao je da je bio iznenađen posetom, kao i da su agenti bili prisutni u hali tokom Fedorove borbe.

Spekuliše se da je Fedor Emelianenko na meti FBI zbog veza sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kao i američkim predsednikom Donaldom Trampom i njegovim ličnim advokatom Majklom Koenom.

Emelianenko i Tramp se povezuju još od 2008. godine, kada se Rus borio u okviru promocije "Aflikšn", a Tramp bio jedan od suvlasnika organizacije u kojoj je Koen imao funkciju glavnog direktora.

Koen se trenutno nalazi pod kriminalnom istragom zbog moguće prevare i pronevere novca. FBI je nedavno pretresao Koenovu kancelariju u Njujorku tražeći informacije vezane za seks skandal s porno zvezdom Stefani Kliford, kojoj je uoči predsedničkih izbora platio da ćuti o aferi koju je navodno imala s Trampom 2006. godine. Takođe, Koen je povezan i sa eventualnim mešanjem Rusije u predsedničke izbore u Americi 2016. godine.

Sa druge strane, "Poslednji imperator", kako zovu Fedora, je dugogodišnji prijatelj sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Putin je često dolazio na njegove mečeve, a jedno vreme je bio i promoter borilačkih sportova u okviru ruskog ministarstva sporta.

Kurir sport

Foto: Profimedia/EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track