(VIDEO) TAMIŠ POKLONIO POBEDU ZVEZDI: Neverovatna završnica meča u Pančevu
Foto: Dado Đilas

SUPERLIGa Srbije

(VIDEO) TAMIŠ POKLONIO POBEDU ZVEZDI: Neverovatna završnica meča u Pančevu

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Tamiš (87:86) u petom kolu A grupe Superlige Srbije i to trojkom Stefana Jankovića sekund pre kraja.

Zvezda je polovinom treće četvrtine imala sedamaest poena prednosti, ali je Tamiš, polako topio zaostatak, pa se u poslednji minut ušlo sa 82:82. Hristov je pogodio trojku za domaće, a na drugoj strani Lesor je zakucao posle promašaja Feldina.

Hristov je 18 sekundi pre kraja doneo tamišu koš prednosti 86:84. Domaći su dobranili napad, jer je Čović četiri sekunde pre kraja napravio korake. Domaći igrači su tada, napravili grešku, koja ih je koštala pobede, jer lopta prilikom ubacivanja nije dotakla nikoga, pa je sada Zvezda imala aut pod košem Tamiša. Čović je našao Jankovića, koji je sekund pre kraja ubacio trojku za konačnih 87:86!

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Feldin sa 22 poena, a pratili su ga Janković sa 14, Čović sa 11 i Ročesti sa deset.

Bolji od ostalih kod domaćih bio je Smiljanić sa 19 i Vitković sa 16 poena, dok su dvocifireni još bili Hristov (12) i Knežević (10).

Prva četvrtina

Poenima Kneževića i Smiljanića Tamiš je na startu meča poveo 7:2. Domaći tim je u jednom momentu imao i devet poena prednosti, a zatim je Zvezda vezala pet poena (trojka Ročestija) i uspela da uhvati priključak. Na polovini prve četvrtine bilo je 12:11 za Tamiš.

U drugom delu prve deonice Zvezda je serijom 9:0 uspela da dobije prvi deo igre 25:20.

Druga četvrtina

Raste prednost Zvezde u Pančevu. Posle poena Kešelja usledile je dvojka i Omića, 29:20. Serija crveno-belih je 13:0. Posle dugo vremena Tamiš dolazi do poena, 29:22. Crveno-beli imaju prednost, a na polovini druge deonice Tamiš je sa pet vezanih poena smanjio na 35:29.

Iako je evidentno da Crvena zvezda ima kontrolu rezultata, tamiš je u prvih 20. minuta pružio odličan otpor timu trenera Alimpijevića. Iako smo u poslednjih nekoliko minuta prvog poluvremena videli brutalno zakucavanje Stefana Jankovića, Zvezda je dozvolila Tamišu da priđe na četiri poena zaostatka. Tada je Čović sa dva penala postavio konačnih 47:41.

Treća četvrtina

Dobro kreće Zvezda drugo poluvreme i mini serijom 4:0 dolazi do dvocifrene prednosti, 51:41. Prve poene za Tamiš postiže Dušan Knežević, 51:43. Do polovine treće četvrtine Zvezda je imala dvocifrenu prednost, koja je posle trojke Feldina iznosila do tada maksimalnih 17 poena 64:47.

Tamiš je pokazao da nema nameru da se preda i dva minuta pre kraja četvrtine uspeli su domaći da smanje na minus deset 65:55. Kraj četvrtine obeležile su trojke Vitkovića i Ročestija na 71:60.

Četvrta četvrtina

Posle dva i po minuta igre u poslednjem kvartalu Pančevci su trojkom Smiljanića prišli na šest poena zaostataka 67:73. Pet i po minuta pre kraja Tamiš je prišao na koš zaostatka pošto je bilo 75:72. Zvezdi u tom periodu nije pomogao ni minut odmora trenera Alimpijevića. Na sve to, Feldin je napravio četvrti prekršaj.

Knežević je nešto manje od 5 minuta pre kraja izjednačio, ali na suprotnoj strani terena Lazić ubacio trojku. Isto je ubacio i Hristov za 78:78.

Feldin je ubacio dva bacanja, a zatim su Hristov i Vitković sa četiri vezana poena doneli prednost Tamišu 82:80. Alimpijević je minut i pedeset pre kraja tražio tajm-aut, nakon kojeg je Feldin doneo izjednačenje 82:82.

Trideset sekundi pre kraja Nikola Hristov je ubacio treću trojku, Tamiš je vodio 85:82. Feldin je promašio trojku, ali je Lesor zakucao. 21 sekundi pre kraja domaći su vodili 85:84 imali loptu.

Kešelj je faulirao Hristova. Ovaj je ubaci samo jedno bacanje. Tamiš je 18 sekundi pre kraja vodio 86:84. Zvezda je krenula u napad a Čović je naopravio korake.

Domaći međutim nisu dobro izveli aut, lopta je bez da je iko dira napustila teren, pa je sada pod košem Tamiša bio aut za goste. Trojka Jankovića za 87:86

Tok meča

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da njegova ekipa mora odgovorno da odigra protiv Tamiša.

"Ekipa Tamiša iz Pančeva je standardni prvoligaš godinama unazad. Trener Pančevaca obavlja odličan posao i sa dve pobede oni ističu kandidaturu za plasman u ABA 2 ligu. Međutim, poštujući i uvažavajući narednog rivala, moramo da odigramo odgovorno tokom cele utakmice i doći do novih bodova", rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Verni navijači Tamiša dobro pamte istorijsku pobedu protiv ovog rivala 2010. godine. Naime, to je bila prva pobeda od kad se igra Super liga u kojoj je bolji rival bio učesnik KLS od Abaligaša. Šanse za još jedan takav podvig su objektivno male, ali u sportu je sve moguće.

"U goste nam dolazi ekipa koja je ove sezone pobeđivala Barselonu, Makabi, Real u Madridu i da ne nabrajam dalje... Te partije govore dosta o našem protivniku, kojeg sa klupe predvodi izvrstan mladi strateg, kojeg izuzetno poštujem, ne samo na terenu, već i van njega. Što se nas tiče, raspodelićemo minutažu što je bolje moguće, jer smo u prošla dva, veoma bitna kola, izgubili dosta energije, no trudićemo se da energetski odgovorimo što bolje protivniku", rekao je trener Tamiša Bojan Jovičić.

Tamiš ima dve pobede u četiri odigrana meča, dok ekipa sa Malog Kalemegdana ima pobedu više.

Kurir sport

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track