Điro: Dumolan pobedom započeo odbranu titule
Foto: EPA/ ATEF SAFADI

biciklizam

Điro: Dumolan pobedom započeo odbranu titule

Ostali sportovi -

Tom Dumolan, aktuelni šampion Đira d'Italije, pobedom je započeo odbranu titule na prvom Grand turu sezone – Trci kroz Italiju.

Na prvoj etapi prestižne trke viđen je hronometar dužine 9,7 kilometara koji je vožen po ulicama Jerusalima i na takvom terenu Dumolan je došao do trijumfa vremenom 12:02.

U "borbi protiv štoperice" biciklista Sanveba pobedio je dve sekunde ispred Australijanca Roana Denisa i Belgijanca Viktora Kampenertsa.

Treće i četvrto mesto pripalo je vozačima Katjuše Hose Gončalvesu i Aleksu Dousetu koji su na cilj došli sa 12, odnosno 16 sekundi zaostatka. Prvih deset kompletirali su još Peljo Bilbao (18sek), Sajmon Jejts (20sek), Maksimilijan Šahmen (21sek), Toni Martin (27sek) i Domeniko Pocovivo (27sek).

Od favorita Kristofer Frum završio je sa zaostatkom od 37 sekundi, Tibo Pino je imao 33 sekunde sporije vreme od Dumolana, dok su Esteban Čaves i Fabio Aru na cilj došli sa 46, odnosno 50 sekundi zaostatka.

Naredna etapa vozi se u subotu od Haife do Tel Aviva u dužini od 167 kilometara i priliku za pobedu imaće sprinteri. Karavan u Izraelu ostaje do nedelje, posle čega sledi povratak u Italiju.

Kurir sport

Foto: EPA/ ATEF SAFADI

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) ZBOG ČEGA GRAĐANI SRBIJE NE ZASLUŽUJU DA GLEDAJU ORLOVE?! Ili zašto je za FSS bitnija Austrija od Srbije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track