OBJASNIO AMERIKANCIMA: Kokoškov ovom izjavom pokazao kako razmišljaju treneri iz Srbije
Foto: Fiba.com

ako nekome nije jasno

OBJASNIO AMERIKANCIMA: Kokoškov ovom izjavom pokazao kako razmišljaju treneri iz Srbije

Košarka -

Srpski košarkaški trener Igor Kokoškov postao je prvi evropski trener u NBA prihvativši posao glavnog trenera Finiks Sansa koje planira da učini uspešnim.

Kokoškov je za američke medije dao zvaničnu izjavu posle objaviljavanja saradnje i veoma je zadovoljan svojim novim poslom.

"Oduševljen sam što ću biti glavni trener Finiks Sansa i zahvalan sam na pruženoj prilici koju su mi dali Robert Sarver i Rajan Mekdona. Ponosan sam što ću biti prvi trener koji je odrastao van Amerike u NBA", rekao je Kokoškov.

Srpski sturčnjak je već radio u Sansima, kao pomoćni trener, u periodu od 2008-2013.

"Takođe sam veoma srećan što se vraćam u Finiks, jer oni su mi bili kao druga porodica u poslednjih deset godina. To je mesto na kojem sam bio nekih talentovanih i uspešnih timova, i gledam ka tome da zajedno dođemo do šampionske titule", jasan je Kokoškov.

Kokoškov je trenutno zaposlen na mestu pomočnika u Juta Džezu, koja igra polufinale zapadne konferencije sa Hjustonom.

"Vreme koje sam proveo u Juti je neprocenjivo, a sada im je potrebna moja potpuna pažnja u plej-ofu. Jedva čekam da se, na kraju sezone, fokusiram na moj novi izazov, a to je građenje dobrog programa u Finiksu i donošenje uspeha navijačima", zaključio je Kokoškov.

Kurir sport

Foto: FIBA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track