LIGA NACIJA: Srpske odbojkašice žele sve tri pobede u Argentini
Foto: Cev.lu

PLASMAN NA ZAVRŠNI TURNIR

LIGA NACIJA: Srpske odbojkašice žele sve tri pobede u Argentini

Ostali sportovi -

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je danas u Argentinu, gde će od 12. do 14. juna igrati utakmice petog vikenda Lige nacija.

"Treba nam još jedna pobeda i nadam se da ćemo uspeti u tome i plasirati se na završni turnir. Pridružilo nam se mnogo mladih devojaka i drago mi je što će dobiti priliku i pokazati šta znaju. Predstojeće utakmice će biti veliki izazov, a mi starije ćemo biti tu za šta im god bude bilo potrebno", rekla je kapiten Milena Rašić po dolasku u Santa Fe.

Prva utakmica igraće se u utorak od 22.40 protiv SAD, a potom slede dueli sa Argentinom i Južnom Korejom.

Ana Bjelica je kazala da je put iz Holandije, sa prethodnog vikenda Lige nacija, do Argentine bio težak.

"Treba malo vremena za privikavanje na vremensku razliku. Ipak, imamo tri protivnika i računamo dve sigurne pobede, a protiv Amerike ćemo dati sve od sebe s obzirom na to da nismo u punom sastavu. Dobro će doći da nastupe one koje do sada nisu igrale", kazala je Ana Bjelica.

Teodora Pušić je rekla da izmenjen sastav ne menja ciljeve srpskog tima.

"Cilj nam je, naravno, da ostvarimo sve tri pobede, ako bude bilo moguće. Ciljeve i želje da pobedimo sve ne menja to što smo u izmenjenom sastavu", rekla je Pušić.

Srpske odbojkašice posle četiri vikenda i 12 utakmica imaju devet pobeda uz tri poraza, i na dobrom su putu da se plasiraju na završni turnir prvog izdanja Lige nacija, koji će se održati u kineskom gradu Nandjing.

kurir.rs / Beta

foto: Cev.lu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track