KAJAK: Grujić i Novaković osvojili srebro na EP u Beogradu
Foto: Kajakaški savez Srbije

BRAVO

KAJAK: Grujić i Novaković osvojili srebro na EP u Beogradu

Ostali sportovi -

Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili su srebrnu medalju u disciplini dvosed na 200 metara na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu u Beogradu. Srpska posada je kroz cilj prošla u vremenu 31.388 sekundi.

Srpska posada je kroz cilj prošla u vremenu 31.388 sekundi.

Sjajno su krenuli Grujić i Novaković, na polovini staze imali metar prednosti u odnosu na najliže pratioce. Španci Saul Kravioto i Kristian Toro su ipak bili brži u završnici.

- Cela trka je bila zanimljiva. Nijanse su odlučile. Sada su pobedili oni, sledeći put možda mi budemo brži. Zadovoljni smo, zaista je lep osećaj. Kada smo izlazili iz čamca na ponton, rekao sam Marku kako bi bilo lepo da je Evropsko prvenstvo svake godine kod nas. Sledi nam pauza sedam dana a onda početak priprema za Svetsko prvenstvo – rekao je Grujić.

foto: Kajakaški savez Srbije

Marko Novaković nije krio zadovoljstvo. - Ušli smo u trku sa najboljima, potrudili se da im zadamo problem. Uspeli smo u tome, ali su na kraju pobedili i čestitamo im. Bilo je uživanje na stazi uz podršku sa tribina. Ovo mi je prva medalja iz Beograda sa međunarodnih takmičenja i ima poseban značaj. Nosiću lepe uspomene sa ovog takmičenja.

foto: Kajakaški savez Srbije

Trener Uroš Pavlović je ocenio: - Dobro su startovali, bili sigurni i održavali maskimalnu brzinu. Skoro celu trku su vodili. U finišu ih je pretekao čamac Španije. To je posada koja je na Olimpijskim igrama u Rio de žaneiru osvojila zlatnu medalju. Svi u timu smo prezadovoljni.

Španska posada je imala vreme 31.250, bronzani su bili Balaška I Birkaš rezultatom 31.600.

kurir.rs / kurir sport

foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track