Najnovije vesti

ŠOŠTAR OGORČEN: Rade na tome da potpuno ugase Partizan
Foto: Zorana Jevtić, Beta

ne odustaje od borbe

ŠOŠTAR OGORČEN: Rade na tome da potpuno ugase Partizan

Ostali sportovi

Predsednik Partizana Aleksandar Šoštar rekao je danas da se radi na tome da se potpuno ugasi taj vaterpolo klub, koji je godinama "trn u oku", ali da do kraja neće odustati od borbe.

"Partizan je trn u oku dugi niz godina. Postoji intencija da se uguši najtrofejniji sportski klub u zemlji. Sve što se radi, radi se na tome da se Vaterpolo klub Partizan potpuno i do kraja ugasi", rekao je Šoštar na konferenciji za novinare u Beogradu.

Opština Voždovac je dodelila Vaterpolo savezu Srbije besplatne termine na bazenu Banjica za reprezentativne selekcije.

Odluka je objavljena u ponedeljak na konferenciji za novinare na kojoj su bili predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, prvi čovek VSS, generalni sekretar Nemanja Marjan i direktor sportskog centra Dragan Životić.

Šoštar je dan kasnije izjavio da klub po pitanju bazena na Banjici vodi nekoliko sudskih sporova i da su postupci u toku, tako da stvar treba da miruje i da je sud taj koji treba da donese krajnje rešenje, a da će Partizan poštovati svaku odluku.

"Ne postoji želja da se sačeka odluka suda. Ovo je nedopustivo, način na koji se to uradilo je nešto što je usmereno direktno protiv Partizana i ka gušenju i minorizovanju kluba. Ovo je potpuna zloupotreba sporta i manipulacija sportistima i dovodjenje čitave javnosti u zabludu oko toga ko je titular na Banjiici. Jedina institucija koja to može da utvrdi je sud i ne vidim zbog čega i kome se toliko žuri da to sve uradi pre nego što sud donese svoju odluku", kazao je Šoštar.

On je naveo da prethodnih dana nije bilo nikakvih nagoveštaja da će tako nešto da se desi, posebno zbog toga što je pet dana u Đeru bio zajedno sa Jelenićem i da to nijednom rečju to nije pomenuto, zbog čega je "šok još veći".

Šoštar je u ponedeljak razgovarao kratko sa Jelenićem, i obojica su naveli da imaju papire, ali da nije mogao duže da priča, a kada ga je posle pet minuta pozvao, predsednik VSS-a je bio nedostupan.

"Bio je šok za sve u klubu da se predsednik naše organizacije direktno opredelio u toku trajanja sudskog procesa da stane na stranu koja nije iz njegovog sporta ne čekajući da se taj proces završi. VSS je praktično naša kuća, krov naše kuće. Nikada niko iz Partizana nije razgovarao ni sa kim da bi trebalo u ovom sporu da se stavi na stranu svoje članice, a pogotovo kad je taj član najtrofejniji sportski kolektiv u Srbiji", rekao je Šoštar.

Nekadašnji najbolji golman sveta je istakao da "neće odustati" i da će ići do kraja, zajedno sa vaterpolo klubom Partizan jer je to "njihova obaveza", a da će stati kada nadležna institucija bude rekla da za to nema pravo.

"Mi od ovoga nećemo odustati", istakao je Šoštar.

Upitan da li je razovarao sa Vanjom Udovičićem, Šoštar je rekao da je poslata informacija ministarstvu sporta, ali da su ovo "neke stvari koje prevazilaze sve okvire i da znaju tačno gde je i koja adresa".

Kao argument da je sve usmereno protiv Partizana naveo je to što iz tog kluba nijedan trener ne vodi neku mladju nacionalnu selekciju, nema predstavnika u Stručnom savetu i Upravnom odboru VSS-a.

Šoštar je naveo da bi voleo da ima mnogo više klubova kao što je Partizan, koji su godinama unazad "izbacili" neke od naboljih vaterpolista sveta, od čega korist ima reprezentacija Srbije.

Po njegovim rečima, Partizan ne znači zbog onih koji su sada tu, već je sistem napravljen pre 60 godina i on daje rezultate, ne samo klupske već i reprezentativne.

"To nikada ne bismo smeli da zaboravimo. Gušenjem najtrofejnijeg kluba u zemlji, dovodimo u pitanje šta će se desiti sa našim vaterpolom u nekoj bliskoj budućnosti", dodao je.

Govoreći o samim bazenima na Banjici, Šoštar je rekao da je Partizan njih dobio na raspolaganje 1992. godine od opštine Savski venac, a zbog vrhunskih rezultata koje su ostvarivale generacije.

"Nenormalno je, zaista, da se na ovakav način neko umeša u sport", rekao je Šoštar i dodao da je uveren da je Srbija pravna država i da treba da se sačeka odluka suda.

USC Voždovac, po rečima Šoštara, na svaki način želi da udje u posed bazena, ne čekajući da se reši spor, a da Partizan nema mehanizme i poluge da se konstantno brani od toga.

"Došli smo do toga da posle epizode sa zakupcima imamo i problematiku sa onima koji će koristiti usluge bazena. Mogu da kažem da je jako dobar medijski trik sama izjava da će leti biti besplatno svim gradjanima. Opasno je, to je poziv na linč svih nas koji smo u Partizanu. Ljudi pohrle gore, a onda neko iz VK Partizan te ljude neće da pusti jer im je neko obećao da oni mogu da budu tu besplatno. To je jedna vrlo, vrlo populistička i opasna izjava. Nijedan drugi bazen u Beogradu i Srbiji nije svoje usluge davao besplatno", rekao je Šoštar.

Kada je reč o tome što je dan ranije odlučeno da se dodeli šest sati dnevno ženskoj reprezentaciji, Šoštar je kazao da je Partizan kao i do sada sa zadovoljstvom prihvatio da se obezbede termini za to.

Problem je samo što to nije ranije javljeno, pa je došlo do pomeranje turnira prvenstva Srbije za igrače rodjene 2005. godine, kao i treninga svih selekcija Partizana.

Aleksandar Šoštar je rekao da vaterpolo ne može da bude prisutan u medijima na način na koji bi trebalo da bude, u odnosu na sve rezultate koji se postižu dugi niz godina i da sve to traje nekoliko dana, a sve što nije dobro baca mnogo veću senku nego što bi trebalo.

Kurir sport/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezdina sezona - dva sporta , osam trofeja

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...