EVROPSKO PRVENSTVO U BERLINU Salaški: Nadam se prolasku u polufinale
Foto: EPA / Srđan Suki

ATLETIKA

EVROPSKO PRVENSTVO U BERLINU Salaški: Nadam se prolasku u polufinale

Ostali sportovi -

Srpska atletičarka Tamara Salaški rekla je da se nada prolasku u polufinale trke na 400 metara na predstojećem Evropskom prvenstvu i dodala da će onda dati sve od sebe za plasman medju osam najboljih u Berlinu.

"Nadam se prolasku u polufinale, gde ću dati sve od sebe za plasman medju osam najboljih. Konkurencija je nikad jača, mnogo devojaka je ove godine protrčalo. Tri devojke su na rezultatu od 50 sekundi", rekla je Salaškijeva, prenosi Atletski savez Srbije.

"Dosta devojaka kojima je 200 metara bila primarna disciplina odlučile su se na promenu i postižu bolje rezultate na 400 metara. Možda je to neki znak da i ja treba da se prebacim na 800 metara", dodala je ona.

Kvalifikacije na 400 metara u ženskoj konkurenciji na programu su drugog dana Evropskog prvenstva, 8. avgusta od 11.30.

"Ono što će ove godine biti drugačije je to što nisam istrčala dovoljno dobar rezultat za prolazak direktno u polufinale i prvenstvo ću krenuti iz kvalifikacija. Znam da će biti teško, ali spremna sam na dve trke u dva dana... I da se desi još jednom to finale", rekla je Salaškijeva. ; Ona je dodala da sezona nije počela kako je planirala i da je čak razmišljala i o odustajanju od šampionata u Berlinu.

"Manja povreda, koja se odužila, mi nije dozvolila da u prvom delu sezone istrčim bolji rezultat, pa smo morali da prestanemo s trkama kako bih trenirala i oporavila se. Uspela sam da dodjem do rezultata od 52,26 sekundi i svakako da sam zadovoljna jer sam nakon treće trke na 53 sekunde razmišljala o odustajanju od EP", rekla je ona.

U disciplini 400 metara Srbiju će predstavljati i Maja Ćirić.

"Biću zadovoljna sa ličnim rekordom, a posle od njega zavisi i prolazak u polufinale ili finale. Konkurencija će biti jaka, tako da, ako uslovi budu optimalni, ispuniću svoje ciljeve", rekla je ona.

kurir.rs / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track