Završen šesti Trofej Beograda u softbolu

Softbol

Završen šesti Trofej Beograda u softbolu

Ostali sportovi -
Softbol klub Arena je u finalu savladala "Wild cats"

Završen je i šesti tradicionalni softbol Trofej Beograda. Takmičenje je održano u Ripnju uz učešće juniorskih ekipa "Wild cats", Arena i Voša Novi Sad. Turnir koji je finansijski pomogao grad Beograd, otvorili su predsednik Evropske softbol federacije Andre Van Overbek i predstavnik Gradskog sekretarijata za sport Dragan Ćirić.

"Čast nam je što nas je ponovo posetio Holanđanin Overbek, prvi čovek Evropske softbol federacije. Video je da radimo u teškim uslovima, ali da imamo kvalitetne softbolašice. Turnir nam je poslužio da uigramo kadetske reprezentativke, koje će krajem jula učestvovati na dva velika turnira u Italiji. Naš glavni cilj je medalja na EP za kadetkinje, u Ostravi 2013", istakao je Slobodan Đurić, predsednik Softbol saveza Beograda i Srbije.

Ni velika vrućina nije smetala devojčicama da se takmiče tokom celog dana. Softbol klub Arena je u finalu savladala "Wild cats". Odigran je i slou pič meč, gde su učestvovali i muškarci. Organizatori su zahvalnost uputili i restoranu Stepin Vajat" koji je obezbedio ručak za sve učesnike i čelnicima Mesne zajednice Avala.

"Uverio sam se da su sve igračice koje sam video na turniru prosto zaljubljene u ovaj sport. Obavešten sam da klub "Wild cats", koji je šampion države, igra na terenu, gde nema vode već dve godine. Nadam se da će i taj problem biti rešen", poručio je Andre Van Overbek, predsednik ESF.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track